logo IFS Czech s.r.o.

Výhody IFS řešení pro nápojové a potravinářské společnosti

Společnost IFS poskytuje podnikům v potravinářství a dalších odvětvích zpracovatelského průmyslu oborově specifickou funkčnost. Proto v tomto segmentu trhu patří mezi vyhledávané dodavatele podnikových informačních systémů.

IFS Aplikace pro potravinářský a nápojový průmysl podporují všechny kritické podnikové procesy včetně nastavení hmotnosti porce, různých měrných jednotek, správy receptur, řízení kvality, propagačních akcí a slev a plánování poptávky. IFS Aplikace rovněž obsahují řešení pro správu podnikového majetku, řízení životního cyklu výrobků, řízení vztahů se zákazníky, finance a řízení lidských zdrojů.

Mezi zákazníky společnosti IFS v potravinářském a nápojovém průmyslu patří přední světoví výrobci, jako například Pepsi, PFX Pet Foods, Heaven Hill Distilleries Inc, Natures Path, Chingford Fruit, Bridor, Cloetta-Fazer či Kettle Foods. V České republice a na Slovensku je to společnost I.D.C. Holding, jejíž klíčové výrobní závody jsou Pečivárně Sereď a Figaro a hlavní činností výroba a prodej trvanlivého pečiva a cukrovinek, které u nás známe jako Horalky, oplatky Mila a další.

Vzhledem k trhům, na kterých společnost I.D.C. Holding působí, byla při výběru vhodného informačního systému důležitá především lokalizace řešení. Z hlediska funkcionality pak byl kladen důraz zejména na precizní řešení logistických a výrobních procesů s podporou spolupráce a řízení vztahů s dodavateli a zákazníky. Vedení hledalo silného partnera, dodavatele informačního systému, který patří do první světové desítky. Požadovalo především jeho zaměření na řízení výroby a logistiky, neboť tyto procesy jsou pro fungování společnosti I.D.C. Holding rozhodující.

Přínosem IFS Aplikací pro potravinářskou společnost je zejména zlepšení řízení zásob, kontrola nákladů dceřiných společností, řízení kvality, v neposlední řadě je zavedení informačního systému výrazným zdrojem konkurenční výhody. Zpracovatelský průmysl je dnes jedním z cílových trhů společnosti IFS.

Další články k tématům - IDC - procesy - řízení

Článek IFS Czech s.r.o. ze dne pondělí 12. července 2010

Další články od IFS Czech s.r.o.