logo Inovacentrum TIC ČVUT

InovaJET hledá nové technologické firmy

Studenti, absolventi i akademici mají možnost přihlásit se do 13.12. 2012 se svým projektem z oblasti technologických inovací do inkubátoru ČVUT InovaJET. Díky tomuto jedinečnému projektu dostanou možnost rozjet vlastní podnikání a až na 18 měsíců získat kompletní zázemí pro svou rodící se firmu.

Každý, kdo má nějaký unikátní technologický projekt a přál by si založit na něm své vlastní podnikání, se tak může do inkubátoru InovaJET právě nyní přihlásit. Stačí poslat přihlášku a podnikatelský záměr Janě Hodboďové, vedoucí inkubátoru na e-mail: hodbodova@inovacentrum.cvut.cz.

Přihláška je dostupná inovacentrum.cvut.cz, zájemci se mohou hlásit do 13. 12. 2012. Vybraní zájemci budou pozváni k prezentaci svých nápadů do konce roku 2012.

Součástí servisu, který bude začínajícím podnikatelům poskytován v rámci ČVUT InovaJETu, je i tým zkušených mentorů, kteří pomohou se vším, co je v podnikatelských začátcích potřeba. Vzniklé subjekty budou následně napojeny na živou komunitu malých a středních firem.

"Posláním InovaJETu je firmě co nejrychleji pomoci projít prvními fázemi rozvoje a maximálně zvýšit její šance uspět na trhu. Potvrzuje se nám, že investice do lidí je daleko přínosnější než investice do materiálních věcí. S možností konzultovat plány a jednotlivé realizační kroky s odborníky na slovo vzatými významně roste šance začínajících podnikatelů překonat „údolí smrti“ a vybudovat prosperující podnik", říká Jaroslav Burčík, ředitel Inovacentra ČVUT, které InovaJET provozuje.

Od jedinečného technologického nápadu až k úspěšnému podnikání může vést dlouhá a trnitá cesta. Cílem inkubátoru ČVUT InovaJET je technologickým inovátorům výrazně usnadnit a zpříjemnit podnikatelské začátky tak, aby zajímavé technologie neztroskotaly kvůli byrokratickým překážkám nebo triviálním manažerským problémům.

Začínající podnikatelé se tak budou moci soustředit hlavně na odbornou a obchodní stránku svého nápadu. V rámci inkubátoru InovaJET jim bude k dispozici tým zkušených odborníků, kteří je provedou úskalími daňových a právních předpisů nutně provázející rozjezd jakéhokoliv podnikání.

Kouči a lektoři však budou nápomocni i v dalších praktických otázkách jako je třeba lepší organizace času, zdokonalení prezentačních dovedností a schopností prodávat své služby. Začínající podnikatelé mohou využívat i zvýhodněného nájmu kanceláře a společných prostor či bezplatné cloudové technologie v rámci partnerské spolupráce s O2.

Projekt InovaJET funguje v České republice již 6 let. Jenom za poslední dva roky se v inkubátoru vylíhlo více jak 60 úspěšných firem, které působí po celém světě a bez InovaJETu by velmi pravděpodobně nikdy nevznikly.

Některé z nich dokonce spolupracují i s giganty ve svém oboru - jako třeba společnostmi Google, Xerox, eBay, FedEx ale i NASA a dalšími.

Ivan Kutil, spolumajitel společnosti Appsatori, k tomu dodává: "Společně se dvěma spolužáky jsme firmu založili ještě při studiu na VŠE. Zákazníkům poskytujeme kompletní servis při přechodu na cloudové technologie Google a vyvíjíme rozšiřující produkty. Na InovaJETu si od začátku ceníme kvalitního a cenově dostupného zázemí a přínosných školení, které pro nás pořádá."

"Spolupráce s InovaJETem nám pomohla rychle nastartovat firmu s nízkými náklady a ulehčila nám vstup na trh," říká David Miklas, který založil firmu DO-IT po ukončení studia na Fakultě elektrotechnické ČVUT a mezi jeho aktuální projekty patří například tisknu3D.cz.

InovaJET, inkubátor ČVUT, se nachází v Dejvickém areálu ČVUT. Jeho dveře jsou otevřeny všem studentům, absolventům nebo vědeckým pracovníkům, kteří chtějí začít podnikat a mají technologický inovativní nápad.

Cílem inkubátoru je pomoci těmto lidem postavit se na vlastní nohy a přispět tak k rozvoji udržitelného malého a středního podnikání v České republice.

Další články k tématům - 773510553 - ČVUT - Google - inovace - NASA - školení - Jaroslav Burčík

Článek Inovacentrum TIC ČVUT ze dne čtvrtek 6. prosince 2012

Další články od Inovacentrum TIC ČVUT