logo Intelligent Technologies, s.r.o.

Dokonalý přehled o fungování firmy s Power BI

Power BI je on-line analytická a reportingová platforma v cloudu nabízející okamžitou dostupnost všech firemních dat. Je vždy dostupná z jakéhokoliv zařízení - včetně nativních aplikací pro iOS a Android.

Power BI je on-line analytická a reportingová platforma nabízející okamžitou dostupnost (nejen) všech firemních dat. Služba funguje v cloudu (spolupracuje s Office 365, ale funguje také zcela samostatně a nezávisle). Je tedy vždy dostupná, a to z jakéhokoliv zařízení (včetně nativních aplikací pro iOS a Android).

"Všechny technologie, které nasazujeme u našich klientů se snažíme v maximální míře používat také pro naši vlastní potřebu a získat tak zkušenosti s nasazením produktu a zároveň z jeho používání. Jednou z nových technologií je Power BI," doplňuje Radim Hampel, technický ředitel společnosti Intelligent Technologies.

Výkaz práce v Power BI

Našim zákazníkům ukazujeme detailní přehledy o práci pro ně udělané. Nejsnadnější a nejflexibilnější cesta je excelovský soubor, který každý programátor udržuje. Z těchto zaměstnaneckých výkazů se pak vytváří zákaznický výkaz (většinou měsíční). Pro potřeby interního výkaznictví jsme udělali BI řešení, které pracuje s výkazy odpracovaných hodin a výsledkem je firemní produktivita, sada reporů ukazujících na čem se nejvíce pracuje, kde jsou prostoje, a který projekt nebo zaměstnanec přináší do firmy nejvíce peněz (při spojení s fakturací a mzdovými náklady).

Všichni, kdo jsou v kontaktu se zákazníkem vyplňují výkaz práce a ten se automaticky přenáší do Power BI a tam se spojí s fakturovanými částkami (výnosy) a mzdovými náklady. Vedení firmy má tak okamžitě a neustále přehled o vývoji výnosů v daném měsíci a roce, vývoji situace na jednotlivých projektech, zákaznících a produktivitu konzultantů.

Pro používání Power BI je potřeba se pouze registrovat a můžete začít vytvářet své reporty a zkoumat data. Základní přístup je zdarma s několika omezeními (například pouze 1 GB prostoru na uživatele, denní frekvence obnovování dat), placená verze stojí $10 měsíčně na uživatele.

Služba funguje v cloudu (spolupracuje s Office 365, ale funguje také zcela samostatně a nezávisle).

Článek Intelligent Technologies, s.r.o. ze dne pátek 21. srpna 2015

Další články od Intelligent Technologies, s.r.o.