logo IT4Innovations

Martin Palkovič je členem poradní skupiny FET AG

Martin Palkovič - ředitel Národního superpočítačového centra IT4Innovations, se stal členem poradní skupiny FET AG rámcového programu Horizon 2020 jako expert na ICT.

Martin Palkovič získal v roce 2001 titul Ing. v oboru elektronika na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě a v roce 2000 titul Ing. v oboru komerční inženýrství na Ekonomické univerzitě v Bratislavě.

V letech 2001 až 2012 působil v belgickém výzkumném institutu imec Leuven. Titul Ph.D. získal na Fakultě elektrotechniky Technické univerzity v Eindhovenu v roce 2007. Od roku 2012 je ředitelem Národního superpočítačového centra IT4Innovations. Je autorem a spoluautorem více než 50 publikací v oblasti vnořených systémů.

Byl general chair konference HiPEAC 2016 v Praze a od roku 2016 je členem poradní skupiny "Future and Emerging Technologies" rámcového programu Horizon 2020. Mluví anglicky, německy, nizozemsky a francouzsky.

Horizont 2020 je rámcový program Evropské unie pro výzkum a inovace s rozpočtem téměř 80 miliard EUR na období 7 let (2014 až 2020). Díky těmto prostředkům se podaří podpořit nové průlomy a objevy ve vědě, a přenést je z laboratoří na trh.

Horizon 2020 je považován za prostředek k hospodářskému růstu Evropské unie a má podporu evropských představitelů a poslanců Evropského parlamentu, kteří se shodli na tom, že výzkum je investicí do naší budoucnosti, a proto se stal středem plánu Evropské unie pro inteligentní, udržitelný rozvoj a zaměstnanost.

Future & Emerging Technologies Advisory Group (FET AG) je součástí poradních skupin, které byly založeny, aby poskytovaly doporučení Evropské komisi při implementaci rámcového programu Horizon 2020. FET AG se zabývá oblastí budoucích a vznikajících technologií v rámci Priority I: Excelentní věda.

Další články k tématům - Horizon - konference - superpočítač - výzkum - Martin Palkovič

Článek IT4Innovations ze dne úterý 22. března 2016

Další články od IT4Innovations