logo IT4Innovations

Hledáme jméno pro Velký cluster

Veřejná soutěž na pojmenování Velkého clusteru pro Národní superpočítačové centrum trvá do půlnoci 12.11. 2014 a soutěžící se mohou těšit na atraktivní výhry, které věnovaly společnosti SGI a Intel - např. notebook, smartphony a další hodnotné ceny.

"První superpočítač dostal velice symbolicky jméno po první ostravské šachtě - Anselm. Také v případě Velkého clusteru chceme, aby jméno vyjadřovalo vztah  k Moravskoslezskému kraji, kde sídlí naše centrum. Jméno by mělo být dobře vyslovitelné v českém i v anglickém jazyce a mělo by být složeno ze čtyř až osmi písmen. Návrh, který bude splňovat předcházející podmínky, je ideálním kandidátem na výhru. O jméně superpočítače rozhodne pětičlenná komise složená ze zástupců Národního superpočítačového centra IT4Innovations a společnosti SGI. Jméno bude široké veřejnosti odtajněno během slavnostního křtu," vysvětluje ředitel Národního superpočítačového centra IT4Innovations Martin Palkovič.

Soutěž je vyhlášena ihned při podpisu smlouvy, aby se vítězné jméno superpočítače vložilo do systému již při první konfiguraci.

Další články k tématům - cluster - soutěž - superpočítač - Martin Palkovič

Článek IT4Innovations ze dne čtvrtek 23. října 2014

Další články od IT4Innovations