logo ITPOINT.CZ

AMPRER 2010 se blíží

AMPER - 18. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky 13. - 16.4. 2010, Pražský veletržní areál v Letňanech. Terinvest představuje již 18. mezinárodní ročník veletrhu AMPER 2010, 1. ročník veletrhu COMMTEC 2010 a 1. ročník veletrhu OPTONIKA 2010.

Tento souběh veletrhů se již tradičně uskuteční od 13. do 16.4. 2010 v areálu PVA Letňany Praha. Příprava veletrhu trvala skoro celý jeden rok a výsledkem je, že se na letošním ročníku veletrhu AMPER představí 670 firem z 22 zemí celého světa. Podle vyhodnocení průzkumu prováděného s vystavovateli, ale i s odbornou veřejností jsme letošní rok kladli velký důraz na efektivitu a odbornost reklamní kampaně a PR, a abychom zkvalitnili odbornou návštěvnost veletrhu, učinili jsme letošní rok pár drobných změn, které jistě přispějí ke spokojenosti vystavovatelů i návštěvníků.

Hlavní změnou oproti minulým ročníkům je vznik nových suplementů, veletrhu COMMTEC - 1. ročníku veletrhu komunikačních technologií, a veletrhu OPTONIKA - 1. ročníku veletrhu optických technologií a aplikací. Souběh těchto veletrhů tak nabírá na síle a znovu se stává synonymem kvality, prestiže, získávání obchodních kontaktů, ale také přehlídkou novinek, trendů a inovací.

Další zajímavou novinkou je výstava elektromobilů a elektrických dopravních prostředků, na které se představí výrobci této "zelené" technologie přepravy osob. Vzhledem k velkému nárůstu zájmu o tato vozidla z řad veřejnosti jsme se rozhodli připravit nahlédnutí do zákulisí těchto technologií a dodat návštěvníkům veškeré potřebné informace.

Oborová struktura veletrhu nabízí ucelenou prezentaci firem z nejdůležitějších odvětví soudobé elektrotechniky a elektroniky. Na veletrhu se představí 670 tuzemských i zahraničních vystavovatelů z 22 zemí světa na ploše přesahující 15000 m2.

Automatizační, řídící a regulační technika je letos zastoupena v hale č. 3 a nově také v hale č. 2D, kde ji návštěvníci naleznou společně s elektroinstalační technikou a zařízením pro výrobu a rozvod elektrické energie. Dalším jistě zajímavým oborem je osvětlení, kterému je letos nově vyhrazena samostatná sekce v hale č. 5. Spolu s veletrhem COMMTEC tvoří speciální sekci v hale č. 6 zabezpečovací a elektroinstalační technika, která má na veletrhu největší zastoupení.

Struktura veletrhu AMPER nabízí širokou škálu možností pro uvedení nových exponátů a poznatků na trh a navazování nových obchodních partnerství, ale je i příležitostí pro setkání odborníků, výrobců a uživatelů elektrotechniky a elektroniky. Všem potom poskytuje jedinečný prostor pro zhodnocení současné situace v oboru, popřípadě upevnění stabilního postavení významných firem z oblasti elektrotechniky a elektroniky. Cílem organizátorů tohoto projektu je vytvořit zázemí a prostředí otevřené světovému obchodu a zajistit co nejkvalitnější podmínky pro rozvoj elektrotechnického průmyslu v České republice.

Mimo jiné veletrhy AMPER, COMMTEC a OPTONIKA nabízí široké spektrum odborných přednášek a seminářů na velmi zajímavá témata.

VII. ročník mezinárodní konference INTELIGENTNÍ BUDOVY 2010

Hlavními tématy Inteligentní budovy a energetické sítě, systémové elektroinstalace a sběrnice, systémy řízení vytápění a osvětlení, zabezpečovací zařízení a CCTV či multimediální a zábavní systémy. Konference je pořádána ve spolupráci s ČVUT a Českomoravskou elektrotechnickou asociací. Hlavními tématy sedmého ročníku jsou technologie pro inteligentní budovy, IP a automatizace služeb v budovách, inteligentní budovy a energetické sítě, systémové elektroinstalace a sběrnice, systémy.

Cesta na Mars - jen pro nejlepší z nejlepších

Tvrdé podmínky kosmických letů vyžadují jen tu nejlepší technologii. Vesmír totiž žádnou chybu neodpouští a svá tajemství nevydává lehce. Na druhé straně: pokud je dokážeme vybojovat, dozvíme se mnohé zajímavé o sobě samých i o světě, ve kterém žijeme. To je případ flotily sond vysazených v nedávné době na povrch Marsu i na jeho oběžnou dráhu a stejně tak dalších automatických průzkumníků, kteří se na start teprve připravují. Třeba i proto, aby jednoho dne otevřeli cestu pro let s lidskou posádkou.

Inteligentní a mobilní robotika

Skupina Inteligentní a Mobilní Robotiky (IMR) z katedry kybernetiky FEL ČVUT v Praze představí na veletrhu AMPER 2010 své výzkumné aktivity a používané mobilní robotické platformy.

Návštěvníci mohou vidět nejen prezentaci nejnovějších výzkumných výsledků a řešených projektů, ale také reálné kognitivní mobilní roboty. Mobilní roboti upravují své chování na základě informací získávaných z dat ze senzorů a mohou tak vykonávat zadané úlohy efektivněji.

Prestižní soutěž o nejlepší exponát veletrhu - ZLATÝ AMPER

24 přínosných a inovativních výrobků, jejichž kvality pak přímo na veletrhu zhodnotí odborná komise ve spolupráci s ČVUT v Praze. V letošním roce se přihlásilo 24 exponátů z 21 firem. Slavnostní vyhlášení výherců a předání ocenění proběhne 14.4. 2010 od 19.00 hodin v Betlémské kapli. Stejně jako v loňském roce se budou moci po zakoupení vstupenky zúčastnit předání cen i zástupci společností, které svůj exponát do soutěže nenominovali.

Rovněž zajímavý je již zmiňovaný veletrh COMMTEC, kde se představí vystavovatelé z oboru komunikačních technologií a datových přenosů, za zhlédnutí jistě stojí bohatý doprovodný program, který bude probíhat v hale č. 6. Na pódiu proběhne řada zajímavých přednášek z oblasti komunikace, mobilních technologií a internetu. Dalším tématem jsou moderní telematické systémy v silniční dopravě, kde mimo jiné zazní nejnovější poznatky z řízení provozu na dálnicích, železnicích a v železničních tunelech.

Další letošní novinkou je rovněž veletrh OPTONIKA, jenž návštěvníkům objasní novinky z oblasti optických technologií a aplikací. V části haly č. 4 se představí nejvýznamnější společnosti zabývající se tímto oborem, rovněž bude probíhat bohatý přednáškový program.

Mimo jiné se zde můžete dozvědět podrobnosti o historickém vývoji, letos již 50-ti letého laseru, získat informace o optických laserech a vláknech, o nanooptice a dalších technologiích.

Článek ITPOINT.CZ ze dne pátek 2. dubna 2010

Další články od ITPOINT.CZ

Vstup na konferenci ISI 2022 1 + 1 zdarma

O práci s daty a datové analytice na KPMG Data Festivalu

Datové schránky bez žádosti automaticky pro OSVČ i fyzické osoby

Darovaná IT technika pomáhá ve vzdělávání potřebných dětí

Český rozhlas rozšiřuje pokrytí DAB+ vysílání

Ransomware ve zdravotnictví - MZ radí jak na prevenci i co dělat při napadeni

Digitální navigace pomáhá cestujícím v orientaci na Letišti Praha

Bez cestovky na Kubě s českým průvodcem

John Mattone v Praze - TOP událost roku v oblasti Leadership Development

Tvořivé myšlení zaměstnanců ovlivnilo návrh nových prostor pro IT HUB skupiny NN v Praze

Úniky citlivých dat z EET ohrožují malé firmy i velké řetězce

Volební program Pirátů ve virtuální realitě

Vliv technologií na společnost a myšlení - co všechno snese náš mozek?

Jen zálohovat dnes už nestačí, využití dat vyžaduje moderní řešení

Projekt SenseNet pomůže se zlepšením ovzduší na Ostravsku

eM Client - e-mailový klient pro efektivní komunikaci s moderním a intuitivním rozhraním

Babišova účtenková loterie odstartuje v polovině roku 2017

Doručování pomocí dronů je možné - ověřeno v praktickém testu

Mall.cz otestuje doručování zásilek dronem

Mobilní aplikace pro vzdělávání českých zdravotníků

Mediestetik jako první v ČR zavádí mobilní aplikaci pro klinickou medicínu

Samoobslužná firemní telefonie

Zajímavé gastro mobilní aplikace

Tonery a inkoustové náplně do tiskáren lze nakoupit online

Víte, kde pořídit levné a kvalitní tonery?

Moderní mobilní telefony a jejich výtečné vlastnosti

Pronájem e-shopu - Prodávejte ostošest

Vánoční hity v elektronice

Prohlášení MV k vypovězení memoranda o spolupráci na rozvoji elektronizace veřejné správy

Virtuální prohlídka Mezinárodní kosmické stanice ISS

O2 má podle průzkumu Ipsos nejlepší mobilní internet

ICT zakázky v hledáčku NKÚ pro rok 2015

WiFi zdarma na prodejnách Hornbach

Implementace strategie digitálního vzdělávání pomůže vytvořit nová pracovní místa

Radioteka.cz - internetový obchod Českého rozhlasu

Globální inovativní IT centrum MSD v Praze

Nezávislý kalkulátor cen energií

Outsourcing Solution nabízí pomoc firmám postiženým povodněmi

Oprava zdarma výpočetní techniky lidem postiženým záplavami

Likvidace následků povodní s podporou ZmapujTo.cz

Cryptosmart pro šifrované mobilní volání, data i SMS

Stavební vyhláška magistrátu omezuje rozvoj rychlého internetu v Praze

TV Noe zařazena do pražské regionální sítě Prague Digital TV

eCall zajistí tísňové volání v nouzi na linku 112

Robot NAO pomáhá dětem s autismem

Superúředníci a nový systém registru vozidel spolu nesouvisí

Performics: výkonnostní marketingová agentura vstupuje na český trh

Nuance aplikace pro přepis mluvené řeči do textového formátu s podporou češiny

Mobilní řešení: sekce itpoint.cz zaměřená na M2M služby hledá dodavatelského partnera

Spotřebitel.net podá hromadné trestní oznámení na Livemobil.cz