logo ITPOINT.CZ

Procesory ARMADA pro novou generaci mobilních telefonů a inteligentních periferních zařízení

Významný mezník pro spotřebitele - vysoce výkonné a hospodárné aplikační procesory firmy Marvell nabízí skvělé multimediální aplikace a bezproblémové připojení k internetu. Navíc jsou tyto procesory optimalizovány pro celou řadu různých softwarových standardů.

Společnost Marvell, světová jednička v uchovávání dat, telekomunikacích a křemíkových součástek pro spotřební elektroniku, dnes představila převratnou řadu procesorů ARMADA(TM), které jsou určeny pro novou generaci mobilních telefonů, smartphonů, čteček knih a spotřební elektroniky a zobrazovacích zařízení. Dnešní klienti, kteří používají mobilní připojení k internetu, vyžadují, kromě skutečné mobility, založené na nízké hmotnosti zařízení a dlouhé výdrži baterií, které vynikají nízkou hmotností a dlouhou výdrží baterie, také vysokou kvalitu přenosu, okamžitý přístup k aplikacím pro osobní zábavu a k obsahu z různých sociálních sítí a ostatních podobných služeb.

Aplikační procesory řady ARMADA jsou novým standardem v oblasti mikroprocesorů pro mobilní zařízení. Tyto procesory nabízí výkon srovnatelný s procesory používanými v osobních počítačích, podporují technologie Adobe Flash a Blu-ray. Kromě toho umožní rozšíření širokopásmového připojení k internetu i do nové generace produktů spotřební elektroniky, a to jak do levnějších zařízení, tak do špičkových přístrojů. Zákazníci přijali tyto nové procesory velmi rychle - procesory ARMADA od firmy Marvell již získaly více než 50 ocenění za design.

Jádrem procesorů řady ARMADA je technologie, na kterou má firma Marvell patent. Podle analytické společnosti Linley Group, se právě sada instrukcí ARM, kterou dnes používá přes 98 procent mobilních telefonů, stává standardem i v jiných mobilních zařízeních. Společnost Marvell každý rok zákazníkům dodá více než 1 miliardu kusů svých procesorů, z nichž dvě třetiny obsahují sadu instrukcí ARM. Díky tomu je firma Marvell největším výrobcem mikroprocesorů se sadou instrukcí ARM na světě.

"Zahájení výroby procesorů řady ARMADA představuje v mobilních technologiích významnou událost," řekla Weili Dai, spoluzakladatelka firmy Marvell a viceprezidentka a generální ředitelka divize výpočetní techniky. "Procesory řady ARMADA nyní dávají mobilním zařízením to, o čemž jednou skeptici pochybovali : tedy procesor srovnatelný s výkonem procesorů pro osobní počítače, umožňující vysokorychlostní připojení k internetu, práci s médii, včetně videa ve vysokém rozlišení a 3D grafiky, a to vše při zachování nízké hmotnosti a dlouhé životnosti baterie. Vždy bude existovat prostor pro osobní počítače, ale elektronické čtečky, smartbooky, tablety a ostatní mobilní zařízení budou vždy založeny spíše na technologiích využívaných ve smartphonech, než na technologiích používaných při výrobě počítačů. Špičkové technologické zázemí firmy Marvel nám umožňuje nabízet kompletní platformu řešení a produktů nejen pro mobilní telefony, ale také pro smartphony, herní konzole, tiskárny, domácí spotřební a zábavní elektroniku a další nové trhy v oblasti spotřební elektroniky."

"Řada procesorů ARMADA vyniká především svou jedinečnou rozšiřitelností. Tyto procesory lze použít nejen pro kompletně vybavené notebooky či smartphony, ale také pro další inteligentní spotřební elektroniku, včetně televizních přijímačů a přehrávačů blu-ray," řekl Tim Bajarin, hlavní analytik firmy Creative Strategies. "Procesory ARMADA firmy Marvell nabízí stejný výkon jako procesory pro běžné osobní počítače, včetně možnosti komplexního využívání internetu, a to při velmi nízké spotřebě a za cenu, která z nich činí produkt vhodný pro masový prodej."

Procesory ARMADA nabízí nejlepší poměr cena/výkon ve všech zařízeních, pro která jsou určena :

Srdcem každého procesoru firmy Marvell je sada instrukcí ARM, kterou firma sama vyvinula. Na rozdíl od ostatních srovnatelných produktů v této oblasti průmyslu, nabízí procesory firmy Marvell vysoký výkon při velmi nízké spotřebě a současně vynikají plnou softwarovou kompatibilitou se všemi aplikacemi, které využívají technologii ARM.

Společnost Marvell navíc nyní nabízí také svůj nejnovější produkt, ARMADA 510. Jedná se o vůbec první mikroprocesor firmy Marvell, který využívá sadu instrukcí ARM v7, která je kompatibilní s ostatními sadami ARM. První vzorky procesorů ARMADA 510 budou klientům k dispozici ještě v průběhu tohoto čtvrtletí.

Podpora softwaru

Procesory řady ARMADA podporují všechny hlavní operační systémy používané v mobilních zařízeních a spotřební elektronice, včetně operačních systémů Microsoft Windows Embedded CE, Windows Mobile, Google Android, Linux, Maemo, Ubuntu a OMS firmy China Mobile. Společnost Marvell nabízí výrobcům originálního příslušenství (OEM) speciální instalační sady, které podporují technologie Adobe(R) Flash(R), Microsoft Silverlight a Real Player firmy Real Video.

"S procesory řady ARMADA přináší firma Marvell na trh moderní produkty založené na sadě instrukcí ARM," řekl Anup Murarka, ředitel pro technologie a strategická partnerství ve firmě Adobe.

"Adobe a Marvell spolupracují na optimalizaci technologie Flash pro mikroprocesory ARMADA tak, aby tyto procesory umožnily v mobilních přístrojích nové generace dokonalou práci s multimédii."

"Společnost Canonical je opravdu ohromena tím, co procesory ARMADA 510 firmy Marvell dokáží pod operačními systémy používanými pro osobní počítače, jako je například Ubuntu," řekl Chris Kenyon, viceprezident firmy Canonical pro OEM služby.

"Firmy, které využívají sadu instrukcí ARM používají procesory řady ARMADA 510 díky skvělému výkonu, rozlišení videa, hardwarové podpoře multimédií a kvalitní podpoře paměti. Věříme, že uživatelé si tyto procesory s operačním systémem Ubuntu oblíbí jak z hlediska kvality a ceny, tak díky vhodnosti pro široké spektrum elektronických zařízení."

Aby se výrobci OEM mohli zaměřit na vývoj různorodých produktů na aplikační úrovni a na úrovni uživatelského rozhraní, nabízí firma Marvell robustní balík čipů a aplikací (SoCs), které zahrnují kodeky pro audio a video, otevřené standardy pro bezproblémovou integraci s hardware a software a dalšími důležitými systémy firmy Marvell, jako jsou například Marvell Wi-Fi/Bluetooth/FM. Navíc jsou procesory řady ARMADA 100 plně kompatibilní s předchozími generacemi aplikačních procesorů firmy Marvell a obsahují pomocné procesory pro bezdrátové technologie Wireless MMX2 (WMMX2), které umožňují pozvednout kvalitu přehrávání multimédií a videa na mnohem vyšší úroveň. Pro všechny důležité segmenty trhu nabízíme k procesorům ARMADA komplexní nástroje a podporu pro vývojáře. Díky tomu lze zkrátit dobu vývoje nových aplikací a produktů, které budou využívat nové procesory řady ARMADA.

Procesory ARMADA již dnes testují vybraní zákazníci. Očekává se, že první zařízení, ve kterých budou tyto procesory instalovány, se na trhu objeví na začátku roku 2010.

Společnost Marvell je světovou jedničkou v uchovávání dat, telekomunikacích a výrobě křemíkových součástek pro spotřební elektroniku. Firma nabízí široké spektrum produktů, včetně spínačů, ovladačů a dalších prvků pro bezdrátovou komunikaci a také řešení pro uchovávání dat. Produkty firmy Marvell pohání veškerou komunikační infrastrukturu ve firmách, v dopravě (metro), v domácnostech a datových úložištích. Výrazy "společnost nebo firma" a "Marvell" uvedené v této tiskové zprávě, představují společnost Marvell Technology Group Ltd. a její pobočky.

Článek ITPOINT.CZ ze dne středa 21. října 2009

Další články od ITPOINT.CZ

Vstup na konferenci ISI 2022 1 + 1 zdarma

O práci s daty a datové analytice na KPMG Data Festivalu

Datové schránky bez žádosti automaticky pro OSVČ i fyzické osoby

Darovaná IT technika pomáhá ve vzdělávání potřebných dětí

Český rozhlas rozšiřuje pokrytí DAB+ vysílání

Ransomware ve zdravotnictví - MZ radí jak na prevenci i co dělat při napadeni

Digitální navigace pomáhá cestujícím v orientaci na Letišti Praha

Bez cestovky na Kubě s českým průvodcem

John Mattone v Praze - TOP událost roku v oblasti Leadership Development

Tvořivé myšlení zaměstnanců ovlivnilo návrh nových prostor pro IT HUB skupiny NN v Praze

Úniky citlivých dat z EET ohrožují malé firmy i velké řetězce

Volební program Pirátů ve virtuální realitě

Vliv technologií na společnost a myšlení - co všechno snese náš mozek?

Jen zálohovat dnes už nestačí, využití dat vyžaduje moderní řešení

Projekt SenseNet pomůže se zlepšením ovzduší na Ostravsku

eM Client - e-mailový klient pro efektivní komunikaci s moderním a intuitivním rozhraním

Babišova účtenková loterie odstartuje v polovině roku 2017

Doručování pomocí dronů je možné - ověřeno v praktickém testu

Mall.cz otestuje doručování zásilek dronem

Mobilní aplikace pro vzdělávání českých zdravotníků

Mediestetik jako první v ČR zavádí mobilní aplikaci pro klinickou medicínu

Samoobslužná firemní telefonie

Zajímavé gastro mobilní aplikace

Tonery a inkoustové náplně do tiskáren lze nakoupit online

Víte, kde pořídit levné a kvalitní tonery?

Moderní mobilní telefony a jejich výtečné vlastnosti

Pronájem e-shopu - Prodávejte ostošest

Vánoční hity v elektronice

Prohlášení MV k vypovězení memoranda o spolupráci na rozvoji elektronizace veřejné správy

Virtuální prohlídka Mezinárodní kosmické stanice ISS

O2 má podle průzkumu Ipsos nejlepší mobilní internet

ICT zakázky v hledáčku NKÚ pro rok 2015

WiFi zdarma na prodejnách Hornbach

Implementace strategie digitálního vzdělávání pomůže vytvořit nová pracovní místa

Radioteka.cz - internetový obchod Českého rozhlasu

Globální inovativní IT centrum MSD v Praze

Nezávislý kalkulátor cen energií

Outsourcing Solution nabízí pomoc firmám postiženým povodněmi

Oprava zdarma výpočetní techniky lidem postiženým záplavami

Likvidace následků povodní s podporou ZmapujTo.cz

Cryptosmart pro šifrované mobilní volání, data i SMS

Stavební vyhláška magistrátu omezuje rozvoj rychlého internetu v Praze

TV Noe zařazena do pražské regionální sítě Prague Digital TV

eCall zajistí tísňové volání v nouzi na linku 112

Robot NAO pomáhá dětem s autismem

Superúředníci a nový systém registru vozidel spolu nesouvisí

Performics: výkonnostní marketingová agentura vstupuje na český trh

Nuance aplikace pro přepis mluvené řeči do textového formátu s podporou češiny

Mobilní řešení: sekce itpoint.cz zaměřená na M2M služby hledá dodavatelského partnera

Spotřebitel.net podá hromadné trestní oznámení na Livemobil.cz