logo IZIP, a.s.

Elektronická zdravotní knížka pomáhá zdravotně handicapovaným

Společnost IZIP s občanským sdružením Národní Rada Osob se Zdravotním Postižením ČR a firmou Velveth Inlet Corporation připravila dlouhodobý projekt na podporu informovanosti o výhodách EZK.

V rámci společné unikátní akce IZIPu se zdravotně postižení seznámí s výhodami služby Elektronické zdravotní knížky (EZK) a mohou se současně zaregistrovat do systému IZIP. Zdravotně postižení mají také příležitost podílet se na dalším rozšiřování patentované služby EZK. Tato aktivita jim také umožní získat zajímavou finanční částku jako odměnu za registraci svých známých, kolegů nebo rodinných příslušníků.

"Služba Elektronické zdravotní knížky je pro lidi se zdravotním postižením velmi důležitá, protože často čerpají zdravotní péči a je žádoucí, aby si mohli osobně zkontrolovat vyúčtování zdravotnických výkonů. Společnost Velveth Inlet Corporation při realizaci projektu zároveň zaměstnává osoby se zdravotním postižením, což je další přidaná hodnota k tomuto projektu. NRZP ČR poskytne součinnost krajských koordinátorů a prostory v krajských kancelářích při přijímání registrací přihlášek do systému IZIP od osob se zdravotním postižením," říká předseda NRZP ČR Václav Krása. "Chceme společnými silami skloubit velmi praktickou službu, jakou rozhodně Elektronická zdravotní knížka je, a skupinu spoluobčanů z řad handicapovaných a seniorů, kteří mají, bohužel, mnohdy více starostí se zdravím a zdravotnictvím jako takovým. Jako partneři Národní Rady Osob se Zdravotním Postižením ČR jsme hrdí na to, že touto službou pomůžeme právě našim zdravotně handicapovaným spoluobčanům," upozorňuje David Gulyáš, jednatel společnosti Velveth Inlet Corporation. Seznam poboček NRZP ČR najdete na webových stránkách www.v-i-c.eu.

V České republice unikátní služba Elektronické zdravotní knížky se v letošním roce velmi dynamicky rozvíjí: svou Elektronickou zdravotní knížku má v současnosti již více než 1900000 klientů a v systému je přes třetinu lékařů, sedm tisíc zdravotnických zařízení a polovinu nemocnic. Každý den začne využívat výhod služby IZIP|Elektronická zdravotní knížka více než pět tisíc nových uživatelů a desítky nově zapojených zdravotnických profesionálů.

"Společnost IZIP se dlouhodobě věnuje neziskovým a charitativním projektům, které podporují naše spoluobčany, jež to potřebují nejvíce. Právě zdravotně postižení občané určitě ocení jednoduchý a neustálý přístup ke svým zdravotním informacím a řadu dalších výhod služby Elektronické zdravotní knížky," doplňuje Ing. Jiří Pašek, ředitel společnosti IZIP, a.s.

V České republice žije podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) více než milion osob se zdravotním postižením, tedy téměř deset procent obyvatel ČR. Věková struktura se vyznačuje vysokým podílem žen nad 75 let, což souvisí s kratší průměrnou délkou života u mužů. Mezi nejčastější typy postižení patří choroby vnitřních orgánů a nemoci pohybového ústrojí.

Další články k tématům - EZK - IZIP - NRZP - postižení - projekt - Václav Krása - David Gulyáš - Jiří Pašek

Článek IZIP, a.s. ze dne čtvrtek 15. července 2010

Další články od IZIP, a.s.