logo Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta posiluje dokončením akvizice Robinco CS

Konica Minolta úspěšně dokončila akvizici společnosti Robinco CS - významného dodavatele digitálních kopírek, tiskáren a strojů pro zpracování korespondence, která působila na českém trhu od roku 1993.

"Úspěšná akvizice společnosti Robinco CS je u konce. Podařilo se nám integrovat zaměstnance do struktury naší společnosti a jsme rádi, že se můžeme opřít o řadu kvalitních osobností i zajímavé obchodní know-how, které si Robinco CS na českém trhu vybudovalo. Akvizice nám umožnila spojit síly a být úspěšnější u zákazníků, kde jsme dosud vystupovali samostatně v konkurenčním prostředí", říká Jiří Skopový, obchodní ředitel společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech.

Robinco CS působilo na českém trhu od roku 1993 a před akvizicí dosahovalo ročního obratu okolo 100 milionů korun při 50 zaměstnancích. Soustředilo se zejména na prodej a servis digitálních multifunkčních strojů, tisových zařízení a strojů pro zpracování korespondence.

Dokončení akvizice by mělo pomoci české pobočce Konica Minolta k dalšímu růstu obratu, který v loňském roce dosáhl rekordní výše 1,5 miliardy korun. Pomůže také posílit oblast prodeje kancelářských strojů, ve které si Konica Minolta nadále uchovává přední postavení, přestože se v posledních letech stále více soustředí také na oblast správy dokumentů a poskytování moderních byznys řešení.

Robinco CS bylo dlouholetým partnerem globálních výrobců kancelářské techniky a Konica Minolta patřila mezi nejvýznamnější značky v jeho portfoliu.

Další články k tématům - akvizice - multifunkce - tisk - Jiří Skopový

Článek Konica Minolta Business Solutions Czech ze dne středa 29. srpna 2012

Další články od Konica Minolta Business Solutions Czech