logo KPCS CZ, s.r.o.

Útok hackera naživo - webinář

Jak hackerský útok probíhá a můžeme jej včas odhalit, identifikovat a předejít tak velkým škodám? Na webináři ve čtvrtek 18. 2. 2021 vám během živé demonstrace předvedeme ty nejběžnější typy kyberútoků - pokus o získání identity uživatele, útok na službu publikovanou do internetu a napadení ransomwarem.

Webinář společnosti KPCS je určen pro bezpečnostní analytiky (členy blue týmu), IT manažery a všechny, kteří se zabývají kybernetickou bezpečností.

Termín webináře:

Každý z útoků si nejprve popíšeme, poté v trochu zjednodušené formě nasimulujeme. Následně pomocí služby ATOM ONE simulovaný útok detekujeme a vysvětlíme, kde a proč byl v prostředí zaznamenán. Nabídneme i některá doporučení, jak mu šlo předejít.

ATOM ONE je cloudový nástroj pro střední a velké společnosti, který poskytuje přehled provozních a bezpečnostních parametrech IT prostředí a doporučuje preventivní kroky pro předcházení kybernetickým útokům.

Hlavní výhody nástroje ATOM ONE:

Webinářem vás budou provázet vás budou naši experti - Daniel Hejda a Jan Marek.

Dan Hejda

Dan Hejda působí již dlouhá léta jako konzultant a architekt systémů společnosti Microsoft. V posledních několika letech je jeho hlavním cílem oblast informační a kybernetické bezpečnosti. Primárně se zaměřuje na oblast hackingu a penetračního testování, stavbu komplexních scénářů útoků s využitím technik pro narušení fyzické, logické, virtuální a jiné bezpečnosti.

Nejen, že Dan působí v oblasti technologické a bezpečnostní, je také přednášejícím na seminářích, či konferencích a hostem uznávaných školení LLM v rámci CEVRO Institute.

Jan Marek

Jan Marek se primárně zabývá produkty a službami v oblasti kybernetické bezpečnosti, privátního cloudu a infrastrukturních služeb, a to především bezpečností Windows kernelu, Microsoft Hyper-V, Active Directory a počítačové forenziky.

Je konzultantem a architektem s více než deseti lety praxe. Pravidelně přednáší na předních lokálních i mezinárodních konferencích.

Další články k tématům - cloud - detekce - hacker - kyberbezpečnost - ransomware - webinář - Jan Marek - Dan Hejda

Článek KPCS CZ, s.r.o. ze dne pátek 29. ledna 2021

Další články od KPCS CZ, s.r.o.