logo McAfee International

Raj Samani, nový technologický ředitel McAfee

Společnost McAfee jmenovala nového vicepresidenta a chief technology officera (CTO - technologický ředitel) pro oblast EMEA. Raj Samani bude v této pozici řídit inovace a určovat priority v rámci vývojového cyklu produktů společnosti McAfee.

Raj Samani bude také rozvíjet vztahy s klíčovými zákazníky a partnery společnosti McAfee. Zaměří se především na obchodní a regulační požadavky, které jsou specifické pro region EMEA.

Do McAfee přichází Samani ze společnosti Capgemini, kde působil jako ředitel zabezpečení informací pro velkého klienta z řad britských vládních organizací. Předtím pracoval ve společnosti Deloitte and Touche a ve firmě Qualys jako technický manager pro oblast EMEA.

Kromě práce v komerční sféře se Raj Samani podílí také na aktivitách britských i celoevropských sdružení pro informační bezpečnost. Je například spoluzakladatelem organizace Information Security Awareness Forum a spolupracuje s britskými i dalšími evropskými vládami na iniciativách a programech v oblasti zabezpečení IT. Angažuje se v organizacích Common Assurance Maturity Model (CAMM) a SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security) Institute.

Raj Samani dosáhl řady certifikací v oblasti zabezpečení, sítí a operačních systémů. Získal titul BSc v oboru obchodní administrativa a MSc v oboru podnikové IT. Přednášel na celé řadě konferencí a publikoval odborné články o mnoha aspektech zabezpečení. Jeho sídlem bude britská pobočka společnosti McAfee ve městě Slough.

Další články k tématům - EMEA - Raj Samani

Článek McAfee International ze dne pátek 6. srpna 2010

Další články od McAfee International