logo Mediatel s.r.o.

ZlateStranky.cz představují nové služby pro online marketing

ZlateStranky.cz rozšiřují své služby o vysoce efektivní online marketing kombinující techniky affiliate marketingu, direct e-mailu a survey marketingu. Inzerenti tak získávají nové kontakty na potencionální zákazníky.

"Díky kombinaci technik klasického affilate marketingu, direct e-mailu a survey marketingu dokážeme oslovit širokou masu uživatelů a získat z ní údaje o zákaznících, kteří mají zájem právě o konkrétní produkt nebo službu," říká Petr Voplakal, ředitel strategie a vývoje nových produktů ZlatýchStránek.cz. "Zadavatel platí pouze za dodané kontakty na potenciální zákazníky, které získává pro svůj obchod."

Jak to funguje

ZlatéStránky.cz prostřednictvím sítě partnerských webů a direct e-mailu přivádí uživatele do on-line dotazníků, kde se zjišťuje zájem o různé zboží nebo služby. Pokud uživatel projeví konkrétní zájem, jeho údaje jsou předány danému inzerentovi a ten uživatele osloví s nabídkou odpovídající jeho aktuálnímu zájmu. Konzultanti ZlatýchStránek.cz navrhnou vhodnou formulaci otázky na daný produkt, zatímco kvalitu potenciálních zákazníků (leadů) si volí inzerent sám. Uživatel je motivován k vyplnění dotazníku prostřednictvím šance získat výhru, například notebook. Výhru je možné získat i v případě, že uživatel neprojeví zájem o žádný produkt nebo zboží.

Komu je služba určená

Affiliate marketing od ZlatýchStránek.cz nabízí široké možnosti uplatnění. Je určen firmám a obchodním společnostem s celostátní působností, které chtějí získat nové zákazníky pro své produkty či služby. Typickým příkladem využití může být získání zákazníků pro zkušební jízdy automobilů, nebo prodej předplatného tiskovin. Služba také dokáže vygenerovat potenciální zákazníky pro firmy využívající telefonní prodej, či osobní prodej prostřednictvím konzultantů a poradců. Lze ji ovšem také velmi úspěšně použít k získání kontaktů pro rozesílání brožur, katalogů, e-mailových newsletterů, objednání vzorků zboží a u celé řady dalších oborů.

Inzerent má možnost Affiliate marketing od ZlatýchStránek.cz nezávazně vyzkoušet prostřednictvím testovací kampaně bez jakéhokoli aktivačního poplatku. Následně sám rozhodne o množství a kvalitě kontaktů, které chce získat, díky čemuž bude mít náklady na kampaň plně pod kontrolou. Může jít výhradně o e-mailovou adresu, získat však může i celé jméno, adresu, telefonní číslo, nebo i případně informace o tom, jaké konkurenční produkty uživatel využívá. Získaným informacím pak může inzerent přizpůsobit nabídku a průběh prodeje.

Náklady na reklamní kampaň včetně motivačních dárků pro respondenty plně hradí ZlatéStránky.cz, inzerent platí pouze za dodané kontakty (leady). Cena za jednoho potenciálního zákazníka je stanovena individuálně a odráží celou řadu faktorů, jsou jimi zejména: kvalita zákazníka (míra zájmu o produkt vyjádřená v odpovědi na otázku), pravděpodobnost zájmu o daný produkt, rozsah poskytnutých údajů i navazující obchodní a marketingové aktivity, pro které inzerent údaje získává. Výsledná cena se proto může pohybovat v řádu desítek až stovek korun.

Údaje uživatelů

V rámci služby získává inzerent právo využívat údaje potenciálního zákazníka v souladu se zákonem na předem určenou marketingovou nebo obchodní aktivitu v průběhu stanovené doby, zpravidla jednoho měsíce. Uživatel má tedy jistotu, že pokud v daném okamžiku projeví zájem o určitou službu, nebude jej daná firma obtěžovat s různými nabídkami neomezeně dlouho.

Příležitost pro majitele webů

Affiliate marketing nabízí zajímavou možnost výdělků pro affiliate partnery, na jejichž webových stránkách je uveřejněna on-line reklama na dotazník. Partneři získávají podíl z každého nového zákazníka, který projevil zájem o službu či produkt a jehož kontakt byl předán inzerentovi. Výše provize se může u jednotlivých kampaní lišit.

ZlatéStránky.cz pro affiliate partnery vytvořily on-line platformu, kde se mohou do programu registrovat a snadno zde zjistit výši výdělku za přivedené kontakty. Zároveň si mohou vybrat, do kterých kampaní se zapojí. V současnosti se ZlatýmiStránkami.cz spolupracuje společnost CET21, reklama se objevuje na některých webech vlastněných touto společností. Počet affiliate partnerů však není omezen a majitelé webů se tak mohou do programu přihlásit na stránkách affiliatepartners.cz.

Další články k tématům - affiliate - inzerent - kontakty - marketing - online - zlatestranky - Petr Voplakal

Článek Mediatel s.r.o. ze dne pondělí 6. prosince 2010

Další články od Mediatel s.r.o.

Ověření řemeslníci na internetu

Nové Zlaté stránky s podporou pro mobilní zařízení

Zlaté stránky pro Prahu

Zdravotnický průvodce: nová aplikace pro chytré telefony

Mediatel členem skupiny FCR Media

NočníStránky.cz: web a mobilní aplikace pro milovníky nočního života

Chci taxi: nová aplikace pro chytré telefony s OS Android

Adaffix: mobilní aplikace od Zlatestranky.cz zobrazí identitu neznámého volajícího

ZlateStranky.cz představují nové služby pro online marketing

zlatytrezor.cz: v soutěži se hraje o 100 mobilů iPhone 4

mobilni.zlate.sranky.cz: zdarma i pro iPad

Získejte zdarma web, který vydělává

Internet 123 pro malé a střední firmy od Mediatelu

ZlatéStránky.cz pro telefony s OS Android

Ocenění Yellow Pages Association pro MEDIATEL

Aplikace Augmented reality Zlatých Stránek nyní i pro iPhone

Zlaté Stránky.cz využívají jako první na trhu technologii Augmented reality

Ben Legg přichází z Googlu do European Directories, mateřské společnosti Mediatelu

Skype a ZlatéStránky.cz nabízejí bezplatné volání do firem

Zlaté Stránky s aplikací pro iPhone

ZlatéStránky.cz přináší nový standard v hledání kontaktů on-line

Databáze firem ze Zlatých stránek je součástí slovenských Google map

Kontakty ze Zlatých stránek vyhledáte pomocí SMS

Představujeme komerční nabídku služby Volej zdarma

Služba Volej zdarma i na portálu Inform.cz

Zlaté stránky nabízí volání zdarma

mStránky umožňují vytvořit si zdarma vlastní mobilní web

Zákazníci Vodafonu mají Zlaté stránky v mobilu zdarma

Kimberli Lewis se stává prezidentkou EADP

Začíná distribuce Zlatých stránek pro Prahu

Mediatel Zlaté stránky získal mezinárodní ocenění International Award for Excellence

Nyní Zlaté stránky do domu i přes SMS

Výdejní místa pro distribuci Zlatých stránek byla omezena

Hledá se místní hrdina Středočeského kraje

Zlaté stránky pro všechny

Pardubický a Královehradecký Benefit

Zlaté stránky pro všechny

Organizační změna ve společnosti Mediatel spol. s r. o., Slovenská republika

Zlaté stránky pomáhají nadaci Naše dítě

Zlaté stránky byly oceněny titulem Superznačka 2006