logo Merz s.r.o.

MES Merz řídí efektivní výrobní procesy slovenského výrobce nábytku Ekoltech

Oboustranná spolupráce byla zahájena v roce 2012 projektem sběru dat pro sledování parametrů a efektivity výroby u skupiny pěti strojů s jedním terminálem. Cílem bylo zahájení sběru dat s jejich následným vyhodnocováním pomocí MES Merz.

Dnes je ve společnosti Ekoltech systém sběru dat nasazen na 80 výrobních strojích a dennodenně se podílí na řízení společnosti i jejím strategickém plánování. Díky výstupům z MES systému Merz má vedení společnosti potřebné informace pro všechny hodnotící a rozhodovací procesy. K systému sběru výrobních dat se postupně připojila i jejich vizualizace v rámci strojního úseku i vizualizace dat pro balicí úsek.

Další rozšíření bylo zaměřeno na zapojení pracovníků údržby do systému sběru a vyhodnocování dat s využitím již existujícího hardwaru MerzBoxu u strojů. Cílem rozšíření stávajícího systému sběru dat MES Merz bylo doplnění o funkcionality pro údržbu, zejména elektronické sledování pravidelných údržbářských kontrol strojů, takzvaných checklistů.

Navíc byla pro pracovníky údržby vytvořena zvláštní obrazovka se sadou funkcionalit, které umožňují přesnou evidenci každého zásahu.

Pro potřeby bezproblémového chodu výroby byl dále vytvořen systém generování alarmových hlášení. Ten funguje na jednoduchém principu - pokud se zastaví balicí linka nebo stroj, přijde vybraným pracovníkům upozornění ve zvolené formě - SMS nebo e-mail.

Jedná se o eskalační mechanismus, který podle délky a typu prostoje kontaktuje zodpovědného pracovníka. V případě nevyřešení závady automaticky informuje i vyšší manažerské pozice.

Hlavní přínosy MES Merz pro Ekoltech:

O společnsti Ekoltech

Ekoltech spol.s r.o. patří mezi tradiční výrobce nábytku na Slovensku. Za pomoci vysoce kvalitní výroby se úspěšně etablovala mezi dodavateli pro společnost IKEA. Společnost vznikla v roku 1998, kdy oživila výrobu v bývalém výrobním podniku Mier a pokračovala ve více než stoleté tradici výroby nábytku ve Fiľakove.

Díky nekompromisním požadavkům na kvalitu a rozsáhlým zkušenostem s povrchovou úpravou v nábytkářském průmyslu dokáže uspokojit i toho nejnáročnějšího zákazníka. Nepřetržité inovace a investice do strojních zařízení vedou k dosažení nových standardů ve výrobě.

Pro zefektivnění řízení všech výrobních procesů si společnost zvolila výrobní informační systém MES Merz.

Další články k tématům - MES - plánování - průmysl - SMS - terminál - údržba - vizualizace - výroba

Článek Merz s.r.o. ze dne pondělí 2. března 2015

Další články od Merz s.r.o.