logo Merz s.r.o.

Informační systém MES Merz řídí výrobní procesy v EPCE

Společnost EPCE se na základě kladných zkušeností s přenosným řešením MTrack OEE společnosti Merz rozhodla pro rozšíření spolupráce v oblasti výrobního informačního systému MES Merz.

Electric Powersteering Components Europe s.r.o. (EPCE) je významným dodavatelem komponent pro výrobce elektrických posilovací systémů řízení, firmu JTEKT. Komponenty firmy EPCE jsou součástí elektrických posilovacích systémů řízení například v automobilech Mercedes A Class, BMW MINI, Peugeot 207 nebo Citroën C3.

MES Merz je v současnosti využíván pro automatizovaný sběr výrobních dat na lince ASSY2 s cílem zajistit maximální přehled o výrobních událostech, jako je sledování prostojů včetně jejich částečné identifikace, sledování a kontrola výrobního taktu na jednotlivých výrobních operacích, zachycení odchylek od plánovaného taktu a výpočet KPI.

"Velice si rozšíření spolupráce se společností EPCE vážíme. Je to pro nás odměna i závazek poskytovat naše produkty a služby vždy v maximální kvalitě, pro dobro našich partnerů," komentoval rozšíření spolupráce Jiří Merz ze společnosti Merz.

"MES Merz projekt začal přinášet své ovoce již v průběhu implementace, kdy jsme dokázali mnohem efektivněji rozlišit dopad stroje a obsluhy na výsledný takt. Dokonce se nám již podařilo zvýšit výkon na jedné části linky. Rád bych ocenil i přístup zástupců Merz, se kterými v rámci projektu spolupracujeme. Tento projekt se chystáme dále rozvíjet na ostatní technologie (ASSY1, molding, SMT)," říká Martin Plas, manažer výroby společnosti EPCE.

O společnosti EPCE

Electric Powersteering Components Europe s.r.o. je společným podnikem světových koncernů Mitsubishi Electric Corporation a JTEKT Corporation. Společnost vlastní z 90 % firma Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) se sídlem v Tokiu a zbývajících 10 % vlastní společnost JTEKT Corporation se sídlem v Ósace (JTEKT).

Společnost je, společně s dceřinými společnostmi společnosti Mitsubishi Electric Corporation, součástí koncernu řízeného společností Mitsubishi Electric Corporation.

Další články k tématům - automatizace - MES - výroba - Jiří Merz - Martin Plas

Článek Merz s.r.o. ze dne pondělí 19. ledna 2015

Další články od Merz s.r.o.