logo Merz s.r.o.

Monitoring expedičních skladů RECTICEL řídí MES Merz

Výrobní informační systém MES Merz a jeho modul MStorage - nástroj pro řízení a monitorování skladu finální výroby a polotovarů, zajišťuje efektivní řízení skladů společnosti RECTICEL v závodech Interiors CZ v Mladé Boleslavi a RAI Most.

MStorage je kompletní "bezpapírový" systém pro řízení skladových a logistických operací v reálném čase. Je založen na jednoznačné identifikaci zboží, manipulačních jednotek a skladových míst pomocí čárových kódů a RFID - používá mobilní terminály se snímačem čárových kódů pracující v bezdrátové WiFi síti. MStorage umožňuje nejen řízení a monitorování skladu finální výroby, ale i surovin, materiálu, polotovarů a dalších nakupovaných dílů.

Modul MStorage systému MES ((Manufacturing Execution System)) Merz je dvouvrstvá aplikace založená na platformě MS Windows. Klientská část je realizována za pomocí technologie MS .NET Framework 2.0, datové úložiště je vybudováno nad databází MS SQL Server.

Funkcionality systému:

Hlavní přínosy:

RECTICEL

RECTICEL je nadnárodní společnost, která ze svého bruselského centra řídí výrobu ve 125 závodech umístěných jak v Evropě, tak i v Severní Americe a Asii. Historie firmy sahá již do poloviny 18. století. Ta novodobá, moderní, je úzce spjata s technologií zpracování polyuretanových hmot.

Další články k tématům - databáze - MES - monitoring - reporting - RFID - server - sklady - SQL - terminál - úložiště - výroba - WiFi

Článek Merz s.r.o. ze dne úterý 3. února 2015

Další články od Merz s.r.o.