logo Merz s.r.o.

Plánování výroby SEPOS podpoří výrobní informační systém MES MERZ

Informační systém MES MERZ pomůže s plánováním výrobních procesů a vybudováním infrastruktury jednotného systému sběru a reportingu výrobních dat společnosti SEPOS - přednímu českému výrobci a prodejci dveří a zárubní.

V první etapě implementace proběhne předprojektová analýza, jejíž dokončení je plánováno do 9.11. 2015. V analýze budou detailně rozpracovány funkční požadavky jak na výrobní sběr dat, tak i na kapacitní plánování. V této etapě se počítá s vypracováním podrobného SRS dokumentu včetně harmonogramu, popisu funkcí a součinnosti obou stran. V další fázi projektu je plánováno pilotní nasazení na jednom či skupině strojů, s následným rozšířením na další stroje.

"Cílem implementace nového informačního systému je především umožnění managementu společnosti SEPOS mít kdykoliv a odkudkoliv online přehled o dění ve výrobě a zajištění kvalitních dat pro historický přehled o skutečné výkonnosti zařízení a obsluhy, dostupnosti zařízení a stavu zakázek. Dalším cílem je nabídnout obsluze uživatelsky přívětivý dialog a přehledný souhrn informací k zakázce a výkonu," řekl Jiří Merz, jednatel společnosti MERZ.

V neposlední řadě bude vybudována infrastruktura jednotného systému sběru a reportingu výrobních dat, který do budoucna zajistí pokrytí celého výrobního procesu.

O společnosti SEPOS

SEPOS, spol. s r. o. patří mezi přední prodejce dveří a zárubní v ČR. Za dobu svého více než dvacetiletého působení na českém trhu si tato firma vybudovala pozici stabilní společnosti, která zaznamenává neustálý vývoj a rozvoj. SEPOS má 130 zaměstnanců a je dlouhodobě finančně zdravou společností s ryze českým kapitálem. SEPOS má vlastní areál výrobních a skladovacích prostor, který neustále rozšiřuje a modernizuje.

Článek Merz s.r.o. ze dne pondělí 12. října 2015

Další články od Merz s.r.o.