logo Navitec systems s.r.o.

Microsoft Dynamics NAV pomáhá konzultační společnosti Arthur D. Little

Cílem projektu implementace ERP podnikového informačního systému bylo rychlé a precizní začlenění české pobočky do softwarové infrastruktury, legislativní soulad a česká lokalizace. To vše se souladem globální implementace v rámci poradenské skupiny Arthur D. Little.

Společnost Arthur D. Little s.r.o. patří do mezinárodní skupiny Arthur D. Little. V roce 2016 bylo rozhodnuto, že celá skupina implementuje podnikový systém Microsoft Dynamics NAV, Office 365 a Microsoft Azure.

Klíčovým faktorem implementace byl čas - klient potřeboval celý projekt zrealizovat za jeden a půl měsíce včetně obchodní fáze.

Na základě obsahu implementace byl vypracován přesný akční plán, kterým se celý projekt řídil. První fází projektu bylo zajištění hardware. Z časových, finančních a bezpečnostních důvodů jsme celé řešení implementovali do prostředí Microsoft Azure.

Od zakoupení Microsoft Azure až po dokončení přípravných prací stačily pouhé tři dny a klient měl kompletní serverové zázemí včetně doménových služeb.

V další fázi projektu jsme se pak mohli zaměřit na instalaci a konfiguraci Microsoft Dynamics NAV spolu s klíčovými uživateli. Díky předem připravené detailní analýze požadavků zákazníka trvalo celé nastavení systému sedm dní. Paralelně s implementací probíhal test systému klíčovými uživateli, který byl završen simulací ostrého provozu.

V závěrečné fázi projektu jsme se zaměřili na reporting a propojení s mateřskou společností, což se díky vzájemné spolupráci povedlo v rekordním čase.

Ostrý provoz byl tak zahájen přesně dle akčního plánu 1. 1. 2017 a to ve skvělém stavu.

Obsah implementace:

Jak je u Navitecu zvykem, klademe důraz na pohodlnou a efektivní uživatelskou práci se systémem. Zároveň se snažíme využít maximální možný potenciál využití standardního systému bez úprav. Toto se povedlo v rámci implementace pro Arthur D. Little splnit na výbornou.

Klient nyní úspěšně používá informační systém, který obsahuje pouze drobné úpravy nezbytné pro komunikaci v rámci globální skupiny Arthur D. Little.

"Stanovili jsme si velmi náročný cíl. Naši zaměstnanci společně s Navitec system však přistoupili k řešení cíle velmi zodpovědně a pracovitě. Díky tomu se vše podařilo implementovat v termínu a my denně pracujeme s moderním informačním systémem, který nám plně vyhovuje a v mnohém nám ukazuje zajímavé možnosti řešení, které nás posunují dopředu. To vše v rozumných finančních nákladech," říká Ing. Adéla Horáková, Director of Finance and Administration.

O společnosti Arthur D. Little

Od roku 1886 je jméno společnosti Arthur D. Little synonymem technologického důmyslu a inovativního myšlení. Služby ADL jsou tradičně vyhledávány nejenom soukromými podniky, ale i státními orgány a vládami po celém světě. Arthur D.

Little pracuje v současné době na projektech se zaměřením na firemní finance, rizika pro životní prostředí, řízení informací, operace, strategie a organizaci, technologie a inovace a celou řadu dalších služeb tak, aby zachovalo konkurenceschopnost svých klientů.

Článek Navitec systems s.r.o. ze dne pátek 2. února 2018

Další články od Navitec systems s.r.o.