logo NextiraOne Czech s.r.o.

NextiraOne urychlí budování virtuálních datových center Cisco v Evropě

NextiraOne rozšiřuje urychlí ve spolupráci s Cisco budování virtualizovaných datových center v Evropě. Cisco a NextiraOne se společně zaměří na dodávky vyspělých komunikačních aplikací Cisco Unified Communications a Cisco Contact Centre.

NextiraOne bude investovat do rozvoje svých dlouholetých zkušeností s budováním datových center Cisco prostřednictvím certifikací zaměstnanců, laboratoří a ukázkového vybavení napříč celou evropskou skupinou. Zpočátku se zaměří na šest hlavních evropských trhů - Rakousko, Belgii (včetně Lucemburska), Francii, Německo, Švýcarsko a Velkou Británii. V následujících měsících se do projektu zapojí všech 16 zemí, kde má NextiraOne přímé obchodní a servisní zastoupení.

Odborníci společnosti NextiraOne budou úzce spolupracovat s týmem Cisco Advanced Services na zajišťování efektivity a kvality nasazených řešení. Portfolio řešení NextiraOne bude zaměřeno na technologie Cisco a jeho klíčových partnerů, například VMware a NetApp.

Rozšířená spolupráce kombinuje inovativní architekturu datových center Cisco s celoevropskou působností společnosti NextiraOne, její odbornou znalostí aplikací pro komunikaci v reálném čase a rozsáhlým portfoliem profesionálních služeb.

Posílení spolupráce je reakcí na jasné tržní trendy, které zaznamenávají obě společnosti. Podniky po celé Evropě se snaží centralizovat implementaci a správu komunikačních aplikací a chtějí přitom naplno využívat architekturu virtualizovaných datových center. Vidí to jako způsob, jak dosáhnout podstatně lepšího využití počítačové infrastruktury a snížit průběžné provozní náklady, včetně výdajů za napájení, pořizování serverů a jejich správu. Tento přístup rovněž zvyšuje schopnost podniků přizpůsobovat se změnám, umožňuje šéfům IT pohotově reagovat na změny situace na trhu nebo ve společnosti a rychleji nasazovat nové aplikace nebo škálovat ty stávající, například Cisco Unified Communications.

Wendy Mars, senior ředitelka společnosti Cisco pro datová centra a virtualizaci na evropských trzích, řekla: "Nasazení a správa komunikačních aplikací ve virtualizovaném prostředí vyžaduje komplexní pojetí služeb. Kombinace architektury virtualizovaných datových center s rozsáhlou nabídkou služeb a působností společnosti NextiraOne nabízí evropským podnikům dokonalé řešení aktuálně nejvýznamnějších problémů."

David Winn, generální ředitel společnosti NextiraOne, řekl: "Přesun komunikačních aplikací do virtualizovaných datových center dává smysl, ale musí být realizován tak, aby nebyla správa výsledného řešení neúměrně složitá a aby se tím nenarušil chod podniku. V případě mezinárodních organizací je tato výzva ještě větší. Podniky se na nás obracejí, protože jim dokážeme pomoci tyto výzvy překonat. Ve spolupráci se společností Cisco si s jejich požadavky spolehlivě poradíme."

Společnost NextiraOne disponuje špičkovými odborníky na technologie Cisco v oblasti síťové infrastruktury datových center, úložných sítí datových center, jednotné komunikace a spravovaných služeb jednotné komunikace. Společnost je rovněž autorizovaným technologickým poskytovatelem (ATP) pro mnohé klíčové technologie Cisco. NextiraOne již získala certifikace Cisco Data Centre Unified Computing Partner v Rakousku, Švýcarsku, Francii i Německu a v několika dalších zemích proces certifikace brzy dokončí.

NextiraOne a Cisco dlouhodobě úzce spolupracují a NextiraOne je certifikovaným partnerem společnosti Cisco již od roku 1992. Již ve 12 zemích má NextiraOne status Cisco Multinational Certified Partner a Cisco Gold Certified Partner. Ve společnosti pracuje více než 770 certifikovaných odborníků včetně 62 držitelů certifikace Cisco CCIE.

Další články k tématům - ATP - CCIE - Computing - NetApp - spolupráce - virtualizace - VMware - Wendy Mars - David Winn

Článek NextiraOne Czech s.r.o. ze dne středa 22. prosince 2010

Další články od NextiraOne Czech s.r.o.