logo NICOM a.s.

NICOM proškolil zdarma téměř stovku uchazečů o práci Královehradeckém kraji

NICOM a.s., vzdělávací společnost s působností po celé České republice, realizovala v Královehradeckém kraji projekt s názvem "Nebojte se začít znovu!" spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

V polovině května byl ukončen poslední běh vzdělávacích aktivit, které probíhaly od počátku roku 2007 v Náchodě, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem. Celkem bylo proškoleno 98 uchazečů o práci.

Projekt Nebojte se začít znovu! byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky a byl naplánován pro nezaměstnané v Královehradeckém kraji. Účast na poradenských (Bilanční diagnostika) a vzdělávacích (rekvalifikace Obsluha osobního počítače, Pracovník obchodu a služeb) aktivitách projektu byla pro všechny nezaměstnané zdarma.

Celý projekt byl zahájen v prosinci 2006, realizace školení probíhala od února roku 2007. Dne 15. května 2008 byl ve Dvoře Králové nad Labem ukončen poslední běh předepsaných vzdělávacích aktivit. Celkově bylo v rámci projektu ve třech určených městech proškoleno 98 uchazečů. V Náchodě a ve Dvoře Králové nad Labem se projekt konal třikrát (jaro 2007, podzim 2007, jaro 2008), v Trutnově dvakrát (jaro 2007, podzim 2007).

Projekt měl za cíl zvýšit kvalifikaci v oblasti informačních technologií, zdokonalit v obchodních a komunikačních dovednostech, a tím pomoci nezaměstnaným opětovně se začlenit do pracovního procesu. Mnozí účastníci si dle úřadů práce po absolvování projektu našli zaměstnání, k čemuž velkou měrou přispěli zkušení a odborní lektoři, kteří po dobu dvou měsíců aktivně připravovali uchazeče pro vstup na současný trh práce.

Článek NICOM a.s. ze dne čtvrtek 12. června 2008

Další články od NICOM a.s.