logo Nokia Czech Republic, s.r.o.

Microsoft Communicator Mobile pro mobily Nokia

Microsoft a Nokia uvádějí na trh Microsoft Communicator Mobile - novou aplikaci se zaměřením na mobilní produktivitu. Tento mobilní klient je navržen pro sjednocenou komunikaci firem a umí se připojit přímo k firemnímu komunikačnímu řešení.

Majitelé široké škály chytrých telefonů řady Nokia Eseries založených na platformě Symbian si od dnešního dne mohou stáhnout anglickou verzi z Nokia Ovi Obchodu - nejlepšího místa pro přístup k aplikacím pro telefony Nokia.

"Naše spolupráce se společností Nokia má za cíl přinést uživatelům chytrých telefonů Nokia vyšší produktivitu. Dnešní představení mobilní verze Office Communicator pro telefony Nokia je skvělým startem v cestě za naplněním naší společné vize. Uživatelé se pak mohou těšit zejména na zvýšení produktivity," říká Aleš Růžička, manažer divize Information Worker ze společnosti Microsoft.

Microsoft Communicator Mobile umožňuje lidem získat přehled o aktuální dostupnosti jejich kolegů a nabízí možnost spojit se s nimi jediným stiskem tlačítka prostřednictvím zpráv typu "Instant Messaging", e-mailu, SMS anebo klasického hovoru. Jména i aktuální dostupnost jsou přímo integrovány do aplikace Kontakty. Uživatelé tak mohou využít snadnou aktualizaci vlastní dostupnosti, zahájení i připojení se ke komunikaci prostřednictvím rychlých zpráv i započetí telefonického hovoru přímo z karty s kontaktními údaji.

"Tato aplikace skutečně nabízí mnohem efektivnější způsob, jak spolupracovat s ostatními, neboť okamžitě vidíte, zda je dotyčný k dispozici či nikoliv. Díky tomu si můžete vždy zvolit nejvhodnější způsob komunikace," říká Ukko Lappalainen, viceprezident společnosti Nokia. "Aplikace také plně odráží všechny požadavky firemních zákazníků - její implementace je cenově nenáročná, aplikace nabízí důvěrně známé uživatelské rozhraní a je bezpečná i spolehlivá."

Microsoft Communicator Mobile je první hmatatelný výsledek alianční spolupráce obou společností, která byla oznámena loni v srpnu. Jedná se přitom vůbec o první spolupráci takového rozsahu a povahy v historii obou firem. Od podpisu smlouvy se intenzivně spolupracuje na vývoji nových produktů i na posílení marketingových aktivit u řešení, která již spolu společnosti sdílejí.

"Všechna řešení nejprve pečlivě testujeme spolu s našimi zaměstnanci. Z interních testů přitom jasně vyplývá zrychlení interní odezvy i celkový nárůst produktivity, který byl zaznamenán u zaměstnanců, kteří začali využívat Microsoft Communicator Mobile," říká Roger Wüthrich-Hasenböhler, výkonný viceprezident společnosti Swisscom. "Společné úsilí těchto dvou firem při tvorbě aplikací, které se dokáží přímo připojit k páteřní IT infrastruktuře, nám pomáhá lépe reagovat na požadavky našich zákazníků."

Nová aplikace je dalším příspěvkem v cestě za optimalizací firemní komunikace, kde již Nokia nabízí přímý přístup k e-mailu a dalším informacím prostřednictvím Microsoft Exchange Active Sync. Microsoft Communicator Mobile bude zpočátku dostupný pro modely Nokia E72 a Nokia E52. V budoucnu obě společnosti plánují rozšířit počet podporovaných telefonů o další modely, včetně nedávno představené Nokia E5. Aplikace Communicator Mobile se bude rovněž nabízet na vybraných chytrých telefonech Nokia již předinstalovaná.

Článek Nokia Czech Republic, s.r.o. ze dne pátek 7. května 2010

Další články od Nokia Czech Republic, s.r.o.