logo Nokia Czech Republic, s.r.o.

Skype for Symbian, Skype klient pro telefony Nokia

Společnosti Skype a Nokia oznámily uvolnění aplikace Skype for Symbian - klienta Skype pro přístroje Nokia založené na operačním systému Symbian – celosvětově nejpopulárnější platformě pro chytré telefony.

Skype for Symbian umožní uživatelům chytrých telefonů Nokia po celém světě využívat Skype na cestách prostřednictvím WiFi či mobilního datového připojení (GPRS, EDGE, 3G). Aplikace je nyní zdarma ke stažení na Ovi Store, centrálním místě s mobilními aplikacemi a obsahem od společnosti Nokia.

Skype for Symbian umožňuje uživatelům chytrých telefonů Nokia :

Skype for Symbian bude fungovat na chytrých telefonech využívajících platformu Symbian S60. Skype také brzy představí klienta pro mobilní zařízení s operačním systémem Symbian od jiných výrobců, včetně Sony Ericsson.

"Zabudování platformy Symbian v čím dál vyšším počtu běžných modelů Nokia dává funkce chytrého telefonu do ruky širšímu a širšímu kruhu zákazníků. Ti tvoří dostatečně velký trh a využívají působivé služby jako Skype. Na Ovi Store nyní denně zaznamenáváme okolo 1,5 milionu stažených aplikací a obsahu. Věříme, že Skype klient pro chytré telefony Nokia bude mít mezi uživateli Symbianu velikou odezvu," uvedla Jo Harlow, Senior Vice President pro chytré telefony Nokia.

"Skype, který je králem internetové komunikace, lze nyní provozovat na Symbianu, celosvětově dominantní platformě pro chytré telefony. To je přímo bombastická kombinace," řekl Larry Berkin, ředitel globálních aliancí a generální ředitel Symbian Foundation pro USA. "Díky globálnímu dosahu Symbianu je Skype mnohem blíže k tomu stát se všudypřítomnou platformou pro komunikaci v reálném čase pro stovky milionů uživatelů mobilních telefonů s tímto operačním systémem."

Russ Shaw, generální ředitel mobilní divize Skype, k tomu uvedl : "Se Skype pro chytré telefony Nokia bude moci více než 200 milionů uživatelů chytrých telefonů po celém světě využívat všechny oblíbené funkce Skype i na cestách. Díky vztahům, které panují mezi Skype, operátory a výrobci mobilních telefonů po celém světě bylo možné přinést Skype i uživatelům mobilních telefonů. To pomůže milionům z nich zůstat v kontaktu s lidmi, kteří jsou pro ně důležití, aniž by se museli starat o cenu za volání, vzdálenost nebo o to, zda je dotyčný právě u svého počítače či nikoliv."

Současná první verze aplikace Skype for Symbian je kompatibilní s následujícími telefony Nokia s dotykovou obrazovkou: Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia 5800 XpressMusic a Nokia 5530 i s dalšími modely bez dotykové obrazovky: Nokia E72, Nokia E71, Nokia E90, Nokia E63, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N96, Nokia N95, Nokia N95 8GB, Nokia N85, Nokia N82, Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N79, Nokia N78, Nokia 6220 classic, Nokia 6210 Navigator a Nokia 5320.

Další články k tématům - N81 - N95 - N97 - Nokia - Ovi - skype - Store - symbian - telefony - Jo Harlow - Larry Berkin - Russ Shaw

Článek Nokia Czech Republic, s.r.o. ze dne pondělí 8. března 2010

Další články od Nokia Czech Republic, s.r.o.