logo Novell-Praha, s.r.o.

Novell a SAP prohlubují spolupráci

Ve snaze nabídnout společnostem, které provozují svůj byznys na aplikacích SAP a operačním systému SUSE Linux Enterprise, oznámily společnosti Novell a SAP AG rozšíření svého dlouholetého partnerství.

Zákazníkům, kteří chtějí využívat open source software, nabídnou společnosti Novell a SAP rozšířené možnosti podpory pro systém SUSE Linux Enterprise. V rámci této iniciativy budou spolupracovat na zajištění podpory pro provoz podnikových aplikací SAP se systémem SUSE Linux Enterprise a s technologiemi Novellu pro virtualizaci a správu identit. Cílem je nabídnout zákazníkům nové možnosti provozu datových center. Kromě toho společnosti plánují optimalizovat SUSE Linux Enterprise pro požadavky aplikací SAP na datové centrum, prosazovat řešení SAP Business All-in-One založená na systému SUSE Linux Enterprise a spolupracovat v rámci programu SAP Enterprise Services Community na podpoře zákazníků v souvislosti s praxemi SAPu pro podnikové řízení, rizika a zajištění shody (GRC). Pomohou tak firmám všech velikostí provozovat na systému SUSE Linux Enterprise jejich zásadní podnikové aplikace a snížit celkové náklady na vlastnictví. Společnosti tuto iniciativu oznámily na globální partnerské a zákaznické konferenci Novellu BrainShare, která se konala 16. – 21. března v Salt Lake City.

"Od té doby, co jsme vstoupili na linuxový trh, se soustředíme na dodávky Linuxu pro kritická nasazení v datovém centru a tato spolupráce se společností SAP je zásadním krokem kupředu v tomto úsilí,“ řekl Ron Hovsepian, prezident a generální ředitel společnosti Novell. „Nyní nabízíme jednu z nejlepších platforem a aplikační prostředí pro datové centrum na trhu. Rozšíření této spolupráce skutečně změní v softwarovém odvětví pravidla hry. Jsme nadšeni, že můžeme se SAPem spolupracovat na přípravě podnikových aplikací pro SUSE Linux Enterprise a pro naše virtualizační a bezpečnostní technologie."

"Jak se Linux prosazuje jako běžně používaná platforma pro podnikové aplikace, je čím dál důležitější pro spolupráci mezi dodavateli aplikačního softwaru, jako je SAP, a dodavateli infrastrukturního softwaru, jako je Novell," řekl Al Gillen, viceprezident výzkumu systémového softwaru v agentuře IDC. "Tato vývojová spolupráce, podpora a marketingové úsilí by měly umožnit SAPu a Novellu dodat lépe integrované a technicky ucelenější řešení, než by uživatelé mohli vytvořit, kdyby se snažili vlastními silami spojit ty samé komponenty. Konečným výsledkem jsou menší překážky pro nasazení aplikací SAP, zejména pro středně velké společnosti, a širší trh pro SUSE Linux Enterprise Server."

Nová řešení virtualizace poskytují zákazníkům více možností konfigurace datového centra

Cílem široké dohody společností Novell a SAP je zajistit spolehlivý provoz podnikových aplikací SAP se systémem SUSE Linux Enterprise a s technologiemi Novellu pro virtualizaci a správu zabezpečení, aby zákazníci mohli využívat nové možnosti provozu datových center. V rámci dohody plánuje Novell s podporou SAPu optimalizovat SUSE Linux Enterprise pro požadavky aplikací SAP na datová centra, vytvořit řešení SAP Business All-in-One založené na systému SUSE Linux Enterprise pro malé a střední firmy, umožnit správu virtualizace pro nástroj SAP Adaptive Computing Controller v rámci produktu Novell ZENworks Orchestrator a integrovat svá řešení správy identit a zabezpečení s aplikací SAP GRC Access Control.

Novell a SAP budou integrovat ZENworks Orchestrator, řešení Novellu pro správu virtualizace napříč platformami, s nástrojem Adaptive Computing Controller, který je součástí technologické platformy SAP NetWeaver. Tato integrace nabídne zákazníkům SAPu více možností virtualizace, pomůže jim ušetřit náklady a optimalizovat nasazení aplikací SAP.

Optimalizovaný SUSE Linux Enterprise poskytuje otevřenou platformu pro aplikace SAP

V rámci rozšířeného partnerství bude Novell spolupracovat se SAPem na vytvoření optimalizované verze systému SUSE Linux Enterprise, která přinese zákazníkům SAPu ještě větší hodnotu. Společnosti Novell a SAP už zpřístupnily aplikace SAP na systému SUSE Linux Enterprise prostřednictvím služeb SAP Hosting, komunity SAP Developer Network (SDN) a řešení SAP Business ByDesign™ a SAP Business All-in-One. Zákazníkům to zjednoduší nasazování aplikací a ušetří náklady. SAP zákazníkům svého řešení SAP Business All-in-One doporučuje SUSE Linux Enterprise Server jako preferovanou linuxovou platformu.

SAP také používá SUSE Linux Enterprise Server (64bitovou verzi) jako jednu z platforem pro svůj produkt SAP NetWeaver Business Intelligence Accelerator (SAP NetWeaver BI Accelerator). Toto zařízení, na jehož vývoji spolupracoval se společnostmi HP, IBM a Intel, zvyšuje výkon analytických dotazů, snižuje množství administrativních úkolů a urychluje dávkové procesy. Toto zdokonalené řešení poskytuje zákazníkům rychlou dobu odezvy bez ohledu na množství dat, počet uživatelů nebo komplikovanost analýz.

Produkty optimalizované pro malé a střední podniky

SUSE Linux Enterprise už používá více než 700 středně velkých zákazníků SAPu a nedávno oznámená spolupráce SAPu se společností Intel poskytne nový rozměr integrace. Nové řešení SAP Business All-in-One spojí podnikový software, databázi, operační systém a hardware do jediného optimalizovaného balíku s nižšími provozními náklady. Zahrnuté hardwarové a softwarové komponenty budou předem vyzkoušeny, aby poskytly zákazníkům rychlejší návratnost a lepší ochranu investice, a v různých geografických oblastech budou k dispozici prostřednictvím místních výrobců OEM.

SAP zvolil SUSE Linux Enterprise Server jako platformu pro svůj hostovaný produkt SAP Business ByDesign, který nabízí středně velkým firmám výkonný, škálovatelný a ekonomický přístup k aplikacím SAP.

Zdokonalená řešení podnikového řízení, rizik a zajištění shody

Společnosti SAP a Novell spolupracují v rámci programu SAP Enterprise Services Community na zkvalitnění zákaznických služeb v oblasti podnikového řízení, správy rizik a zajištění shody prostřednictvím podpory zásad rizik v přímé souvislosti s přidělováním uživatelských účtů. Produkty Novellu pro správu identit a zabezpečení budou využívat webové služby produktu SAP GRC Access Control a dále umožní zákazníkům přidělovat uživatelské účty na základě zásad na úrovni celého podniku včetně aplikačního prostředí SAP i systémů jiných dodavatelů. SAP GRC Access Control také umožňuje společnostem dlouhodobě dodržovat shodu s předpisy provázáním bezpečnostních oprávnění zaměstnanců s jejich rolemi a povinnostmi. Funkce přidělování uživatelských účtů v tomto řešení pomohou spravovat přístup podle nastavených pravidel v rámci nejrůznějších IT prostředí.

"Organizace po celém světě čím dál častěji zavádějí open source řešení postavená na Linuxu, takže spolupráce s Novellem a nabídka aplikací SAP na platformě SUSE Linux Enterprise přímo odpovídá jasné potřebě zákazníka," řekl Léo Apotheker, náměstek generálního ředitele a prezident zákaznických řešení a operací společnosti SAP. "Naše spolupráce však přesahuje Linux a zahrnuje špičkové technologie obou společností. Jde nám o to, dát zákazníkům vysoce hodnotná a přitom nekomplikovaná řešení naléhavých praktických problémů včetně regulačních požadavků nebo optimalizace aplikací ve virtualizovaných prostředích. Tato spolupráce znamená další krok kupředu v podpoře SAPu pro open source a počítačové systémy založené na uznaných standardech."

SAP kromě toho interně používá SUSE Linux Enterprise Server jako svou vývojovou platformu pro Linux, což je zárukou, že jeho aplikace budou od základu kvalitně vyvinuty pro Linux.

Článek Novell-Praha, s.r.o. ze dne středa 26. března 2008

Další články od Novell-Praha, s.r.o.

Další ISO certifikace pro Novell

Novell Open Enterprise Server 11: spolehlivé síťové, souborové a tiskové služby

Novell získal důležité certifikace

Nové autorizované školicí středisko NATP na Ekonomické fakultě VŠB Technické univerzity Ostrava

Microsoft a SUSE obnovily smlouvu o interoperabilitě

Novell Sentinel a Sentinel Log Manager mezi nejlepšími

SUSE upevňuje pozice na linuxovém trhu

Novell Identity Manager 4 Standard Edition: zabezpečený podni s náklady pod kontrolou

Fúze Attachmate a Novell je dokončena

SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications s podporou všech SW řešení SAP

Novell ZENworks 11: ucelené řešení pro správu koncových bodů

Nové produkty Novell pro inteligentní správu úloh

Novell Vibe: sociální platforma nové generace pro spolupráci

SUSE Linux Enterprise Server 10 a 11: k dispozici v rámci služby Amazon Web Services

SUSE Appliance Toolkit s podporou Amazon EC2

Novell představuje strategii a produktový plán pro inteligentní správu pracovních úloh

Novell obhájil certifikaci ISO 9001:2008

Aktualizace SUSE Linux Enterprise 10 Service Pack 3

Novell uvádí řešení správy shody, které integruje identity z prostředí SAP i jiných aplikací

Novell uvádí PlateSpin Recon 3.6

Novell uvádí nejvyspělejší řešení řízení shody s předpisy

SUSE Linux Enterprise Real Time nyní certifikován a podporován na hardwaru a middlewaru IBM

ZENworks Configuration Management s aktualizací SP1 rozšiřuje škálovatelnost a podporované platformy

Novell si prvním novým produktem PlateSpin od akvizice upevňuje vedoucí pozici na trhu podnikových datových center

Micro-Star International bude dodávat levné mini notebooky s předinstalovaným systémem SUSE Linux Enterprise Desktop

Novell optimalizuje systém SUSE Linux Enterprise Performance pro prostředí VMware

Ministerstvo vnitra a Novell podepsaly smlouvu o strategické spolupráci

Projekt openSUSE oznamuje dostupnost distribuce openSUSE 11.0

Novell otevřel v Praze celosvětové centrum technické podpory

Novell oznamuje finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2008

Novell v aktualizaci Service Pack 2 přináší vylepšení systému SUSE Linux Enterprise 10

HP a Novell oznamují migrační program pro zákazníky řešení HP Identity Center

Novell uvádí rozsáhlé integrované portfolio řešení správy identit a zabezpečení pro podnikové aplikace SAP

Novell rozšiřuje linuxová řešení pro správu

Novell snižuje provozní náklady na Linux na platformě IBM System z

Novell rozšiřuje funkce svých řešení pro správu identit a zabezpečení

Novell oznamuje vývojové plány pro SUSE Linux Enterprise 11

Novell a SAP prohlubují spolupráci

Novell oznamuje finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2008

Novell koupí předního dodavatele řešení pro správu datových center PlateSpin

Novell uvádí řešení pro normu zpracování platebních karet

Novell umožňuje snadno začít s Linuxem na mainframu IBM System z

Nové posily týmu v Novell

Novell uvedením produktu ZENworks Endpoint Security Management rozšiřuje možnosti šifrování

Novell oznamuje finanční výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí

Novell uvádí SUSE Linux Enterprise Real Time 10