logo Novell-Praha, s.r.o.

Novell koupí předního dodavatele řešení pro správu datových center PlateSpin

Společnost Novell oznámila uzavření definitivní dohody o akvizici společnosti PlateSpin Ltd., která upevní vedoucí pozici společnosti Novell v datových centrech další generace.

Novell tak bude moci poskytovat jediné řešení dynamického provozu zásadních podnikových služeb ve fyzických i virtuálních infrastrukturách. Společnost PlateSpin nabízí komplexní řešení správy heterogenních pracovních úloh, jež pokrývají data, aplikace a operační systémy fyzických i virtuálních hostitelů. Tato řešení zvyšují rychlost a kvalitu konsolidace serverů, relokace datových center a obnovení po havárii. Novell a PlateSpin společně zajistí bezkonkurenční podporu smíšených infrastrukturních prostředí s produkty pro správu a optimalizaci celého životního cyklu pracovních úloh v operačních systémech Linux, UNIX a Windows, ve fyzickém i virtuálním datovém centru. Společná řešení přinesou zákazníkům vynikající hodnotu, pomohou jim snížit náklady, dosáhnout vyšší úrovně služeb a lépe reagovat na výkyvy požadavků.

"Flexibilní, automatické řídící nástroje, které plně využívají prostředky serverů a umožňují přesouvat pracovní úlohy, jsou pro optimalizaci datového centra nezbytné," řekl Stephen Elliot, ředitel výzkumu softwaru pro správu podnikových systémů ve společnosti IDC. "Heterogenní virtualizační architektury se v příštích třech letech stanou pro většinu organizací IT samozřejmostí. Proto musí tyto organizace nakoupit řešení správy datového centra, jež umožní průběžně snižovat provozní náklady a také integrovat a spravovat virtuální počítače v rámci serverových i úložných infrastruktur pro větší kontrolu a přehled o hardwaru a virtualizovaném softwaru."

Optimalizace datového centra

Novell bude díky akvizici společnosti PlateSpin schopen nabídnout zákazníkům ucelené řešení s výkonnou virtualizační platformou a špičkovým řešením správy heterogenních systémů. Novell a PlateSpin společně vyřeší mnohé problémy datových center, s nimiž se zákazníci v současné době potýkají :

Akvizice společnosti PlateSpin usnadní podporu různých operačních systémů a virtualizačních platforem v heterogenních datových centrech. Upevní také vedoucí pozici Novellu v oblasti open source virtualizačních technologií, neboť poskytuje nástroje pro snadné přesunutí pracovních úloh na virtuální prostředí Xen pod operačním systémem SUSE Linux Enterprise i na virtuální platformy společností VMware, Citrix, Microsoft a dalších.

Ron Hovsepian, prezident a generální ředitel společnosti Novell, řekl : "Akvizice společnosti PlateSpin bude základním kamenem naší dvousložkové strategie pro podnikový Linux a software na správu podnikového IT. S produktovým portfoliem PlateSpin bude Novell v ideální výchozí pozici pro uvedení infrastrukturního softwaru další generace. Společně budeme mít nejkomplexnější řešení správy pracovních úloh, které umožní zákazníkům monitorovat a analyzovat virtualizované úlohy, poskytne nástroje pro hladkou virtualizaci pracovních úloh i opačný proces, zautomatizuje správu pracovních úloh a poslouží jako vynikající open source platforma pro virtualizované úlohy."

Stephen Pollack, zakladatel a generální ředitel společnosti PlateSpin, řekl : "Funkce technologií PlateSpin pro správu pracovních úloh nemají obdoby a umožňují vytvořit takové datové centrum, které bude skutečně reagovat na potřeby firmy. V kombinaci s nástrojem ZENworks Orchestrator a virtualizační technologií Novellu získají zákazníci skutečně synergické řešení."

Finanční shrnutí

Novell koupí společnost PlateSpin za 205 miliónů dolarů v běžné hotovosti. Za předpokladu splnění příslušných podmínek by akvizice měla být uzavřena ve druhém fiskálním čtvrtletí roku 2008 společnosti Novell. Společnost PlateSpin bude integrována do podnikové jednotky Systems and Resource Management společnosti Novell. Jako součást této podnikové jednotky bude PlateSpin nadále vyvíjet a nabízet svá řešení zákazníkům po celém světě. Touto činností se budou nadále zabývat pracovníci v kancelářích společnosti PlateSpin v Torontu a nově i zaměstnanci Novellu po celém světě.

Podpora partnerů

"Citrix má vynikající vztah se společností PlateSpin, a proto vítáme, že se její technologie stanou součástí portfolia řešení pro správu otevřených datových center společnosti Novell. Tato akvizice umožní Novellu nabízet ještě bohatší soubor nástrojů pro správu virtuálních infrastrukturních systémů, jako je Citrix XenServer, v heterogenním datovém centru," řekl Peter Levine, senior viceprezident a ředitel divize Virtualization & Management společnosti Citrix Systems. "Ve světě, kde jsou aplikace jazykem firem, se snažíme pomáhat zákazníkům provozovat aplikace skutečně plynně. Úzká spolupráce s partnery jako PlateSpin a Novell pomáhá zákazníkům realizovat tuto vizi rychleji, neboť zaručuje, že všechny produkty Citrix Delivery Center budou spolehlivě fungovat v jedinečných prostředích různých zákazníků."

"Manažeři IT, kteří se snaží naplno a flexibilně využívat podnikové prostředky, potřebují nástroje na podporu součinnosti Windows a Linuxu," řekl Larry Orecklin, ředitel marketingu divize Server & Tools společnosti Microsoft. "Nástroje PlateSpin v oblasti P2V, V2V a analýz v kombinaci s interoperabilními virtualizačními technologiemi Novellu a Microsoftu umožní zákazníkům s jistotou překračovat hranice fyzických a virtuálních prostředí."

"Klíčovou součástí naší práce je snaha pomáhat zákazníkům efektivně se vypořádat s rozrůstáním serverů a vytvořit z open source a virtualizačních technologií infrastrukturu, která bude fungovat skutečně v reálném čase," řekl Rich Marcello, prezident společnosti Unisys pro systémy a technologie. "Služby a řešení Unisys v kombinaci s technologií Novellu jsou základním kamenem infrastruktury fungující v reálném čase."

Článek Novell-Praha, s.r.o. ze dne čtvrtek 6. března 2008

Další články od Novell-Praha, s.r.o.

Další ISO certifikace pro Novell

Novell Open Enterprise Server 11: spolehlivé síťové, souborové a tiskové služby

Novell získal důležité certifikace

Nové autorizované školicí středisko NATP na Ekonomické fakultě VŠB Technické univerzity Ostrava

Microsoft a SUSE obnovily smlouvu o interoperabilitě

Novell Sentinel a Sentinel Log Manager mezi nejlepšími

SUSE upevňuje pozice na linuxovém trhu

Novell Identity Manager 4 Standard Edition: zabezpečený podni s náklady pod kontrolou

Fúze Attachmate a Novell je dokončena

SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications s podporou všech SW řešení SAP

Novell ZENworks 11: ucelené řešení pro správu koncových bodů

Nové produkty Novell pro inteligentní správu úloh

Novell Vibe: sociální platforma nové generace pro spolupráci

SUSE Linux Enterprise Server 10 a 11: k dispozici v rámci služby Amazon Web Services

SUSE Appliance Toolkit s podporou Amazon EC2

Novell představuje strategii a produktový plán pro inteligentní správu pracovních úloh

Novell obhájil certifikaci ISO 9001:2008

Aktualizace SUSE Linux Enterprise 10 Service Pack 3

Novell uvádí řešení správy shody, které integruje identity z prostředí SAP i jiných aplikací

Novell uvádí PlateSpin Recon 3.6

Novell uvádí nejvyspělejší řešení řízení shody s předpisy

SUSE Linux Enterprise Real Time nyní certifikován a podporován na hardwaru a middlewaru IBM

ZENworks Configuration Management s aktualizací SP1 rozšiřuje škálovatelnost a podporované platformy

Novell si prvním novým produktem PlateSpin od akvizice upevňuje vedoucí pozici na trhu podnikových datových center

Micro-Star International bude dodávat levné mini notebooky s předinstalovaným systémem SUSE Linux Enterprise Desktop

Novell optimalizuje systém SUSE Linux Enterprise Performance pro prostředí VMware

Ministerstvo vnitra a Novell podepsaly smlouvu o strategické spolupráci

Projekt openSUSE oznamuje dostupnost distribuce openSUSE 11.0

Novell otevřel v Praze celosvětové centrum technické podpory

Novell oznamuje finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2008

Novell v aktualizaci Service Pack 2 přináší vylepšení systému SUSE Linux Enterprise 10

HP a Novell oznamují migrační program pro zákazníky řešení HP Identity Center

Novell uvádí rozsáhlé integrované portfolio řešení správy identit a zabezpečení pro podnikové aplikace SAP

Novell rozšiřuje linuxová řešení pro správu

Novell snižuje provozní náklady na Linux na platformě IBM System z

Novell rozšiřuje funkce svých řešení pro správu identit a zabezpečení

Novell oznamuje vývojové plány pro SUSE Linux Enterprise 11

Novell a SAP prohlubují spolupráci

Novell oznamuje finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2008

Novell koupí předního dodavatele řešení pro správu datových center PlateSpin

Novell uvádí řešení pro normu zpracování platebních karet

Novell umožňuje snadno začít s Linuxem na mainframu IBM System z

Nové posily týmu v Novell

Novell uvedením produktu ZENworks Endpoint Security Management rozšiřuje možnosti šifrování

Novell oznamuje finanční výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí

Novell uvádí SUSE Linux Enterprise Real Time 10