logo Océ-Česká republika, s.r.o.

Globální kontrakt Océ na tiskové a podpůrné služby v hodnotě 55 milionů eur

Společnost Océ dodá pro nadnárodní energetickou společností GDF SUEZ víc než 9000 multifunkčních zařízení, plotrů a podpůrných služeb. Nová smlouva tak formalizuje obchodní partnerství obou společností ve více než 20 zemích po celém světě.

Kontrakt potvrzuje vzájemné vztahy mezi Océ a GDF SUEZ trvající už více než 20 let. První mezinárodní smlouva mezi těmito společnostmi se datuje na konec roku 2005, kdy prodejní organizace Océ v Belgii uspěla ve výběrovém řízení a získala zakázku od firmy Electrabel - belgické energetické společnosti, nyní dceřiné firmy společnosti GDF SUEZ. V roce 2007 pak následoval první celoevropský kontrakt. Od té doby se vzájemné vztahy upevňovaly a postupně zahrnovaly služby Océ Business Services a specializované systémy a služby Océ v oblasti malého i velkého formátu.

Smlouva potvrzuje důvěru skupiny GDF SUEZ ve společnost Océ

Obchodní partnerství mezi oběma společnostmi bylo potvrzeno globálním výběrovým řízením na multifunkční zařízení, plotry a služby MPS, které skupina GDF SUEZ vyhlásila v roce 2010. "To, že jsme zvítězili ve výběrovém řízení, potvrzuje přesvědčení skupiny GDF SUEZ, že společnost Océ splní veškeré požadavky na tiskové systémy a odpovídající podpůrné služby," říká Noël Custers, Global Accounts Director pro společnost Océ. "Organizace na celém světě, patřící do skupiny GDF SUEZ, mohou nyní těžit z výhod předem sjednaného kontraktu, na jehož základě mohou jednoduše učinit odvolávku na požadované systémy a služby. Kontrakt také zahrnuje poskytování služeb v oblasti práce s dokumenty místními organizacemi Océ na základě předem dohodnuté smlouvy o úrovni služeb (SLA). Celkově vzato, nový kontrakt ušetří společnostem skupiny GDF SUEZ čas i náklady na pokrytí jejich požadavků na tisk a zajistí jim nemodernější systémy a služby."

Postup výběrového řízení GDF SUEZ byl koordinován z ústředí v Paříži a řízen skupinou specialistů na IT, nákup a správu vybavení, kteří byli vybráni z několika obchodních jednotek a společností. Ze strany Océ bylo výběrové řízení považováno za globální manažerský projekt, na který dohlíželo ústředí společnosti sídlící ve městě Venlo (Nizozemí). Projekt zahrnoval reprezentanty národních organizací v Belgii, Francii a Nizozemí i skupinu Océ Direct Export.

Océ využívá při plnění kontraktu kancelářské produkty Canon

Společnost Océ bude při plnění kontraktu uzavřeného se skupinou GDF SUEZ využívat kancelářské systémy společnosti Canon. Dodávky budou zahrnovat barevná a černobílá multifunkční zařízení a další související produkty pro kancelářský segment. V jednotlivých zemích budou kontrakt realizovat špičkové prodejní a servisní organizace Océ.

Kromě dohodnutých úrovní údržby a dostupnosti, zahrnují služby společnosti Océ správu a optimalizaci tiskových workflow tak, aby se zjednodušilo zpracování dokumentů pro zákazníky skupiny GDF SUEZ a zároveň se snížily náklady na tisk.

Splnění všech tiskových požadavků z jednoho zdroje

Skupina GDF SUEZ zvolila společnost Océ zejména kvůli tomu, že byla spokojena s jejími výkony při plnění předcházejících kontraktů. Spokojenost je založena na kombinaci kompletní řady produktů, která umožňuje společnosti Océ splnit všechny požadavky na tisk s využitím jediného zdroje, a osvědčených služeb zákazníkům a servisu. Služby a servis zahrnují schopnost podporovat implementaci a zavádění produktů ve všech působištích GDF SUEZ a zajištění trvalé a důkladné podpory zákazníků.

Globální rozvoj s podporou vyhrazených pracovníků Océ

Nový kontrakt je pro skupiny GDF SUEZ prvním v tak širokém mezinárodním měřítku. Kvůli rozsahu činností vytvořila společnost Océ skupinu vyhrazených pracovníků pro podporu provozních společností při celkovém plnění a prováděcích procesech. Implementace byla zahájena testovací fází v Belgii, Francii a Rumunsku v srpnu 2010 a zahrnovala dodávku všech požadovaných produktů v uvedených zemích s velmi krátkými dodacími lhůtami. V říjnu pak následovalo úvodní setkání v Paříži, které představovalo oficiální celosvětové zahájení projektu.

Další články k tématům - Electrabel - GDF SUEZ - kontrakt - MPS - multifunkční - SLA - tisk - workflow - Noel Custers

Článek Océ-Česká republika, s.r.o. ze dne čtvrtek 31. března 2011

Další články od Océ-Česká republika, s.r.o.