logo Océ-Česká republika, s.r.o.

Océ Production Printing Summit 2011: budoucnost digitálního produkčního tisku

Ve výrobním závodě Océ v německém Poingu se v první polovině června 2011 uskutečnilo důležité setkání odborníků, odborných médií a zákazníků z oblasti poskytovatelů tiskových služeb na téma budoucnosti digitálního produkčního tisku pod názvem Océ Production Printing Summit.

Summit byl nejen ukázkou dalších inovací a rozvoje produktového portfolia Océ technologií, ale především historickým milníkem, který bude spojován s uzavřením strategické obchodní aliance mezi Océ a předním globálním hráčem v oblasti výroby ofsetových tiskáren a světovou jedničkou ve web-fed ofsetových aplikacích, společností manroland.

Na 6000 m2 výstavní plochy se představilo i několik zásadních novinek, např. plnobarevný inkoustový tiskový systém Océ ColorStream 3500, který při rychlosti tisku 75 m za minutu umožňuje ve twin konfiguraci produkci až 60600 stran A4 za hodinu.

Evoluce se promítla i do řady Océ JetStream, kde se představil Océ JetStream 1400 - duplexní tiskárna integrovaná v jednom kabinetu pro provozy s limitovanými půdorysnými dispozicemi, přesto s produktivitou 1350 stran A4 za minutu a dále nová vlajková loď řady - Océ JetStream 3000 s produktivitou 2700 stran A4 za minutu.

Oba nové systémy nabízejí vysokou tiskovou kvalitu 600x600 dpi, ale díky dvoubitové modulaci tiskového bodu poskytují optickou kvalitu srovnatelnou s tiskem při rozlišení 1200x1200 dpi. Mezi dalšími exponáty byly k vidění Océ VarioStream 8000, Océ VarioStream 7120, Océ ColorStream 10000 Flex, Océ VarioPrint 6000 a Canon imagePRESS C7010VP.

Součástí prezentace bylo i představení nových řešení a obchodních modelů pro vysokorychlostní digitalní tiskové systémy, postavených na sofistikovaných SW nástrojích Océ Prisma.

Odborná veřejnost věnovala vysokou pozornost i doprovodným programům a prezentacím. Úvodní projevy vrcholných představitelů Océ i zástupce manroland definovaly jasnou strategii pro další budoucnost značky, technologické trendy, vývoj a změny charakteru aplikací a s tím související i zásadní změnu přístupu k obchodování s tiskovými službami.

Pokud během prezentací předsedy představenstva Océ Rokuse van Iperena, viceprezidenta Océ divize produkčního tisku Sebastiana Landesbergera nebo předsedy představenstva manroland Gerda Finkbeinera přece jen vyvstaly nějaké otázky, následná moderovaná diskuze vnesla seriózní a racionální pohled i na zdánlivě tabuizovaná témata, jakými jsou například budoucí koexistence ofsetu a digitálního tisku nebo postavení a budoucnost Océ v rámci skupiny Canon.

Océ Production Printing Summit přinesl i řadu nových a mimořádně zajímavých aplikací, které v tiskové produkci znamenají nejen kvalitativní posun z hlediska využitelnosti digitálních technologií, ale především nový pohled na využitelnost tiskoviny z hlediska kombinace různých polygrafických prvků v rámci jedné aplikace. To přibližuje informační a komunikační hodnotu tiskoviny těsněji různým zákaznickým profilům v rámci jedné tiskové zakázky, což usnadňuje strukturovanou a selektivní komunikaci a tím i vyšší informační dopad na různé cílové skupiny.

V rámci doprovodných programů měli účastníci možnost shlédnout i odbornou prezentaci ředitele společnosti Cromwell a.s., Dalibora Málka, který hovořil na téma Efektivní produkce Transpromo dokumentů včetně personalizovaých obálek.

Další články k tématům - A4 - C7010VP - ColorStream - imagePRESS - JetStream - ofset - Poing - Prisma - tisk - VarioPrint - VarioStream - Dalibor Málek

Článek Océ-Česká republika, s.r.o. ze dne pondělí 27. června 2011

Další články od Océ-Česká republika, s.r.o.