logo Omko Digital a.s.

Děti ve Fakultní nemocnici v Brně nepřijdou o své TV programy

V předstihu před termínem vypnutí analogové TV v Brně společnost Omko Digital a.s. realizovala rekonstrukci několika společných televizních antén Fakultní nemocnice Brno v objektech Dětské nemocnice, včetně sponzorského daru dětem.

Požadavkem objednatele bylo navrhnout řešení, které s minimálními náklady zajistí příjem základních programů (ČT1, ČT2, NOVA, PRIMA). Omko Digital a.s. navrhla řešení, které po částečné úpravě původní technologie a technologickém doplnění zásadně rozšíří programovou nabídku. Dnes jsou ve všech uvedených objektech na účastnických zásuvkách k dispozici následující programy - ČT1, ČT2, ČT4, ČT 24, NOVA, PRIMA, Nova Cinema, Prima Cool, TV Barandov, Z1 a Public TV - vše v digitálním formátu.

V objektech Porodnice na Obilním trhu a v hlavním objektu Dětské nemocnice na ulici Černopolní jsou navíc základní digitální programy převedeny do původní analogové podoby, takže je umožněno i nadále využívat starší typy TV přijímačů, bez nutnosti jejich výměny či doplnění set top boxy a současně je možné využít i plnou nabídku programů pro novější digitální přijímače.

V objektu Kliniky dětských infekčních nemocí, kde z ekonomických důvodů proběhla pouze repase zařízení s minimálními náklady, poskytla společnost Omko Digital a.s. sponzorský dar 28 ks set top boxů v ceně 20000 Kč, který malým pacientům umožní sledování kompletní programové nabídky pozemní digitální TV.

"Přístup a návrh řešení firmy Omko Digital pro zajištění provozu televizních přijímačů určených především pro dětské pacienty Fakultní nemocnice Brno lze jednoznačně hodnotit kladně, a to jak po odborné, tak i finanční stránce. Pracovníci, kteří realizovali všechny nezbytné montáže a instalace, pracovali rychle a s ohledem na nutnost co nejmenších zásahů do provozu nemocnice." Takto hodnotí odvedenou práci náměstkyně ředitele FN Brno pro nelékařské zdravotnické pracovníky Mgr. Erna Mičudová. "Kvalitně a bezchybně odvedená práce umožňuje sledovat bez přerušení televizní vysílání, což je jedna z možností, jak pobavit a rozptýlit děti při ne zrovna příjemném pobytu v nemocnici. Sponzorský dar firmy Omko Digital a.s. - dodání set top boxů zdarma, je určitě milou pozorností", dodává.

"Není to poprvé, kdy společnost Omko Digital a.s. poskytuje sponzorské dary sociálně potřebným. V minulosti jsme mimo jiné např. po rekonstrukci společné televizní antény v brněnském Domově pro seniory dodali zdarma set top boxy v hodnotě cca 170000 Kč, docela nedávno jsme podpořili i sportovní hry, které pořádala společnost Parkinson Slovácko o.s. předáním set top boxů v hodnotě 11500 Kč." Říká ing. Petr Buchta, zástupce ředitele společnosti Omko Digital a.s.

Článek Omko Digital a.s. ze dne čtvrtek 30. září 2010

Další články od Omko Digital a.s.

Děti ve Fakultní nemocnici v Brně nepřijdou o své TV programy

Tisíce brněnských domácností bez TV signálu