logo oXy Online s.r.o.

NaCesty.cz funguje na ostré doméně

Projekt NaCesty.cz funguje už měsíc v ostrém provozu. Poté, co byly provedeny drobné úpravy webu po nasazení nového systému, mohou nyní zákazníci využívat veškerého komfortu a služeb spojených s novým řešením.

Nové NaCesty.cz dodané společností oXy Online patří mezi systémy vyvinuté zcela na míru unikátním požadavkům klienta. Komunikují s několika zahraničními databankami a portály, stahují si informace a obrázky z externích zdrojů, jsou propojeny s CRM systémem. Projekt www.nacesty.cz je portál jedné z největších internetových cestovních agentur v České republice. Obsahuje přes 50 milionů nabídek německých cestovních kanceláří. Měsíčně jej navštíví až 150 tisíc lidí, denně si zde zájezd objedná kolem třiceti klientů.

Hlavním požadavkem cestovní agentury bylo vytvořit systém, který by dokázal shromažďovat a účinně předávat informace z různých databank a externích zdrojů.

"Web velmi silně využívá informací třetích stran, jednak se to týká nabídek z německého bookovacího systému Travel IT, pak popisů hotelů z katalogu Giata, dále je to Google maps a Google překladač. Nechybí ale ani informace z vlastních zdrojů, jak například rozsáhlí unikátní průvodci popisující důležitá témata pro 150 destinací, celkově obsahující více než 1200 normostran textů," upřesnil projektový manažer firmy oXy Online Vít Zatloukal.

I přesto, že nejdůležitější obsah jako jsou nabídky zájezdů, letenek a ubytování, pochází z externích zdrojů, disponuje NaCesty.cz vlastním propracovaným redakčním systémem zaměřeným na atlasový popis zemí a míst. Pohotový on-line systém umožňuje zákazníkům i zájemcům o cestování rychle a bez obtíží hledat konkrétní informace nebo objednat zájezd či letenku podle vlastních představ.

Po zhruba měsíčním zkušebním provozu nyní tento specializovaný portál funguje na původní doméně nacesty.cz. "I přes drobné problémy s výkonem a chybičkami plynoucími z nasazení do ostrého provozu je klient spokojený. Web jsme udělali přesně podle jeho představ, ať už jde o grafický design nebo o takové vychytávky, jako je průvodce výběrem zájezdu nebo hledání hotelů podle kvality," doplnil Zatloukal. Práce na webu NaCesty tím ale samozřejmě nekončí, po úpravě doplňujících požadavků má klient už nachystané plány na další vývoj a zdokonalování celého projektu, na kterém se bude firma oXy Online opět podílet.

Další články k tématům - Google - informace - nacesty - Online - oXy - Vít Zatloukal

Článek oXy Online s.r.o. ze dne úterý 27. října 2009

Další články od oXy Online s.r.o.