logo oXy Online s.r.o.

OXID eShop ve verzi Community Edition jako open source software

E-commerce řešení pro prodej na internetu zdarma. oXy Online s.r.o. přináší české open source komunitě vyspělou platformu určenou pro profesionální prodej na internetu.

OXID eShop Community Edition je verze profesionálního systému OXID eShop, s otevřeným zdrojovým kódem, zcela lokalizovaná do češtiny a přizpůsobená českému trhu. V současné době se jedná o jediné e-commerce řešení dostupné zdarma v takovém rozsahu u nás.

S komunitní otevřenou verzí známého a tisícovkami komerčních instalací prověřeného systému OXID eShop přišla loni na podzim německá společnost OXID eSales AG. Poskytla světové open sourceové komunitě internetové prodejní řešení v licenci General Public License (GPL v3). Produkt krátce na to získal evropské ocenění Open Source Business Award 2009.

"My, jakožto výhradní distributoři komerční verze OXID eShop v České republice, jsme se rozhodli vydat se podobnou cestou. Připravili jsme pro české uživatele komunitní verzi tohoto produktu lokalizovanou do českého jazyka, s českými demo daty a uzpůsobenou pro prodej v českém prostředí," vysvětlil ředitel firmy oXy Online s.r.o. Zdeněk Michálek.

Kdokoliv si nyní může stáhnout a implementovat OXID eShop verzi Community Edition přímo z českých stránek oxid-eshop.cz. Kromě open source verze existují samozřejmě i nadále komerční verze tohoto produktu - OXID eShop Professional Edition a OXID eShop Enterprise Edition, které jsou plně garantované, počítají s množstvím úprav na míru a s plnou technickou podporou.

"Komunitní verze má sice podobnou funkčnost jako verze komerční, je však určena jiné skupině uživatelů. Jedná se o řešení, které si uživatelé sami stáhnou, naimplementují a budou s ním pracovat," přiblížil ředitel divize eSales Petr Uttendorfský. Doplnil však, že firma oXy Online s.r.o. bude přispívat do českého diskuzního fóra věnovaného tomuto produktu. "Do budoucna také počítáme se službami, které by uživatelům open source verze mohly pomoci s budováním on-line podnikání," sdělil Uttendorfský.

Článek oXy Online s.r.o. ze dne čtvrtek 21. května 2009

Další články od oXy Online s.r.o.