logo oXy Online s.r.o.

Svět hardware je už deset let s vámi

Svět hardware teď o víkendu oslaví jubilejní desáté narozeniny. Neděláme kvůli tomu mnoho povyku, náš internetový magazín tu bude s vámi i nadále, jako odborný rádce a pomocník a nejčtenější odborný IT magazín v České republice. Přesto však chceme odměnit naše pravidelné čtenáře.

Krátce z historie

Svět hardware vznikl 2. května 1999 původně jako zdroj odborných informací týkajících se všeho, co je možné nazvat hardwarem. Obsahem magazínu bylo pouze občasné zpravodajství, které brzy začaly doplňovat samostatné recenze, zdaleka však nebyly publikovány v takovém rozsahu, jako je tomu nyní. "Stěžejní tématiku magazínu tvořily zpočátku základní desky. Jak se ale postupně tým lidí rozšiřoval, začínaly se objevovat články a recenze na stále více témat," vypráví současný publisher technických médií Karel Polívka.

Historickým mezníkem v dějinách Světa hardware byla profesionalizace redakce, díky které se podstatně rozšířil redakční tým o experty z nejrůznějších oblastí. Díky neustále se zvyšujícímu renomé magazínu došlo k navázání významné a dlouhodobé spolupráce s řadou důležitých světových výrobců v oblasti hardwaru. V dnešní době se může Svět hardware chlubit nesčetněkrát vyšší návštěvností než na svém počátku. "V současné době navštíví magazín přes 200 tisíc reálných uživatelů měsíčně a počet stažených stran přesahuje 3 miliony," vyčíslil publisher.

Speciality magazínu

O tom, že je Svět hardware unikátním projektem mezi on-line magazíny svědčí nejen počet čtenářů, ale také speciální aktivity, které jim poskytuje. Jednou z výrazných bezkonkurenčních záležitostí jsou například Expertiády, pravidelné vědomostní soutěže o ceny. "Další významnou aktivitou je robustní diskuzní fórum Světa hardware, kde se nám za poslední rok podařilo zvýšit počet návštěvníků na dvojnásobek," připomněl Karel Polívka. Za zmínku rozhodně stojí i ocenění výjimečných produktů, které recenzují a udělují redaktoři magazínu, TREFA a BEST OF TEST.

Dárek k výročí dostanou čtenáři !

Protože každý magazín je jenom tak dobrý, jako jsou jeho čtenáři, chceme dát dárek k našim narozeninám především jim. V den narozenin magazínu, tj. v sobotu 2. května, se může každý, kdo bude přihlášený ke svému profilu na Světu hardware, zúčastnit speciálního narozeninového slosování o zajímavé ceny. Tři šťastní výherci dostanou speciální hardwarový dárek, pro dalších dvacet je pak připravena mikina Světa hardware.

Další články k tématům - dárek - hardware - magazín - Karel Polívka

Článek oXy Online s.r.o. ze dne úterý 5. května 2009

Další články od oXy Online s.r.o.