logo PANASONIC CZECH REPUBLIC s.r.o.

HDC-SD10 a TM10

Panasonic uvádí na trh dvě nové Full HD videokamery HDC-SD10 a HDC-TM10. Díky své zatím nepřekonané muší váze 227 gramů se bez problémů vejdou do kapsy u košile či útlé minikabelky.

Bez ohledu na to, zda právě sedíte na kávě s přáteli, procházíte se po městě anebo pozorujete hrající si děti na pláži - s novými kamerami budete na všechny výjimečné situace okamžitě připravení. V jejich kompaktním a do dlaně padnoucím těle se totiž skrývají kvalitní obrazové funkce, které vám umožní nádherné záběry v plném vysokém rozlišení Full HD. 16-násobný optický zoom naplno využijete také díky funkci zdokonalení optické stabilizace obrazu Advanced O.I.S (Optical Image Stabilizer) a novému aktivnímu režimu Active. Tato kombinace vám doslova "zpevní" ruku a vy se budete kochat pouze čistými, dokonalými záběry.

S hmotností pouhých 227g jsou videokamery HDC-SD10 a HDC-TM10 nejlehčími videokamerami na světě se záznamem ve formátu AVCHD a plným vysokým rozlišením Full-HD. S 16-násobným optickým zoomem jasně zachytí i vzdálené objekty, zatímco funkce zdokonalení optické stabilizace obrazu Advanced O.I.S. minimalizuje rozostření. Tato funkce je potřebná pro zachování kvality plného vysokého rozlišení Full HD v průběhu translokace, protože nežádoucí účinky chvění rukou narůstají úměrně s úrovní přiblížení. V kombinaci s novým aktivním režimem Active tak kamery dokáží korigovat důsledky chvění rukou dokonce i během chůze či jiného pohybu. Výsledkem jsou pak ostré a zcela zřetelné záběry.

Natáčení s novými modely zvládne i začátečník a také každý, kdo má obavy ze složitého nastavování. Funkce inteligentního automatického režimu iA (Inteligent Auto) podle podmínek natáčení automaticky nastaví nejvhodnější režim scény. Její součástí je také funkce detekce tváří, která sama nastaví expozici pro bezchybné zaznamenání každé tváře. O vhodný kontrast se postará funkce inteligentního ovládání kontrastu. Navíc jsou oba modely vybavené také funkcí sledování a zaostření pohybu (AF/AE Tracking), díky které získáte dokonalé záběry i v případě, že se snímaný objekt pohybuje. Stačí, když jednoduchým dotykem na LCD panelu zvolíte objekt a kamera automaticky zafixuje jeho zaostření a expoziční parametry. Takže i v případě, že natáčíte dítě utíkající za míčem nebo neposedného domácího miláčka, výsledkem budou jen čisté záběry. Mimo funkce sledování a zaostření pohybu (AF/AE Tracking) však dotykový LCD panel umožňuje pohodlně ovládat také množství dalších funkcí, a to jednoduchým dotykem ikony. Natáčení tak máte zcela pod kontrolou - kameru ovládáte intuitivně, aniž byste snímaný objekt jen na chvíli zpustili z očí.

Silnou stránkou těchto modelů je také jejich záznamová kapacita, oba ukládají záznam na SDHC/SD karty. Videokamera HDC-TM10 zaznamenává obraz s plným vysokým rozlišením Full HD do zabudované paměti anebo na paměťovou SDHC/SD kartu a je vybavená funkcí postupného zaznamenávání. Pokud se zabudovaná paměť při záznamu zaplní, tato funkce automaticky přepne zaznamenávání na paměťovou SDHC/SD kartu. Problémem není ani několikahodinové natáčení – stačí do videokamery TM10 se zabudovanou 8GB pamětí vložit 32GB paměťovou SDHC kartu a celková záznamová kapacita se zvýší na 40GB. Výhodou SDHC/SD karet je také jejich vysoká odolnost vůči poškození dat, jednoduchý přenos dat do počítače či možnost rychlejšího spuštění záznamu.

Už se nemusíte bát, že nejcennější okamžik vám unikne dřív, než zapnete kameru. Oba modely se totiž zapínají a vypínají jednoduchým otevřením a zavřením LCD panelu. Na záznam jsou tak kamery připravené již v průběhu 1,9 sekundy po otevření LCD panelu. V kombinaci s režimem rychlého startu to jde ještě rychleji – jen za 0,6 sekundy. Rychlé spuštění navíc šetří baterii a prodlužuje její životnost. V režimu Eco se videokamera automaticky vypne, pokud se nepoužívá pět minut.

Fotbaloví fanoušci určitě vědí, že natočit gól při zápase není snadný úkol. Tlačítko záznamu je třeba stisknout pokaždé, když se hráč chystá vystřelit na branku, i s vědomím, že jen málo střel skončí v síti. Tento problém Panasonic vyřešil funkcí záznamu před stlačením spouště Pre-Rec. Pokud je aktivována, videokamera neustále zaznamenává videoklip s délkou 3 sekundy do vnitřní vyrovnávací paměti. Následně se po stlačení tlačítka záznamu předcházející tři sekundy přidají před záznam, který se začne nahrávat. Díky tomu kamera zachytí hráče v průběhu kopnutí do míče, ačkoli se tlačítko nestisklo dříve, než dal gól. Kromě sportovních zápasů však uživatel tuto funkci ocení při každém důležitém, ale nepředvídatelném okamžiku.

Další články k tématům - Full - HD - HDC-SD10 - HDC-TM10 - LCD - SD - SDHC - videokamera - zaostření - záznam

Článek PANASONIC CZECH REPUBLIC s.r.o. ze dne středa 17. června 2009

Další články od PANASONIC CZECH REPUBLIC s.r.o.

Kompaktní skenry pro každou firmu

Odolný notebook Toughbook CF-54 pro pracovníky v terénu

Interaktivní tabule pro podniky a vzdělávací instituce

Laserové projektory pro firmy a vysoké školy

Kvalitní poslech s novými DAB+ rozhlasovými přijímači Panasonic

Odolná výpočetní technika Panasonic rozšiřuje svůj majoritní podíl na evropském trhu

Filmová kamera s 5.7K rozlišením pro výrobu profesionálního videa

Displeje pro venkovní interaktivní digitální reklamu

Skenery A4 pro hotely, zdravotnická zařízení a cestovní agentury

IP video intercom systém s integrací pro různé systémy

Profesionální displeje Panasonic se zárukou výměny zařízení

Nová řada bezpečnostních kamer Panasonic

Laserový projektor pro velkoplošnou projekci s rozlišením 4K+

Komplexní řešení pro konferenční místnosti

Nový standard pro bezpečnostní CCTV kamery

KX-HTS32 - nová telefonní ústředna Panasonic IP-PBX

Jak flexibilní je váš komunikační systém?

Ověřovací software QuikID pro notebooky Toughbook a tablety Toughpad

Nová PBX Panasonic KX-NSX pro spojení z libovolného zařízení

Technologie detekce dronů snižuje hrozbu terorismu

Plně odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-A2

Superodolná otočná kamera do nejdrsnějších povětrnostních podmínek

Odolný tablet Toughbook CF-D1 pro práci v terénu

Odolný notebook Toughbook CF-54 má nová vylepšení

Kapesní tablety Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1

Nové IoT technologie Panasonic

Displeje Panasonic s úzkými rámečky pro videostěny

V mobilní práci notebooky stále dominují

Vizuální řešení pro ceremoniály Rio 2016 zajistí Panasonic

Specializovaná dokovací řešení pro mobilní pracovníky

SIP telefony Panasonic s dotykovou obrazovkou

Panasonic Toughbook CF-20 - plně odolný profesionální notebook typu 2-v-1

Spolehlivé profesionální zobrazovací panely

Odolný tablet s displejem ve formátu A3 a podporou pro 3D CAD

Bezpečnostní Full HD IP kamery pro malé a střední firmy

Jednotný komunikační systém Panasonic UC Pro

Video over IP ve spolupráci Panasonic a Grass Valley

Tablety Toughpad s certifikací ATEX pro práci ve výbušném prostředí

Hybridní osvětlovací řešení Panasonic Space Player

Panasonic AW-UE70 - 4K kamera pro pevnou instalaci a vzdálené ovládání

PT-RQ13K - nejlehčí laserový 4K projektor

Toughbook CF-MX4 - notebook i tablet v jednom

Cloud P2 Cast - řešení pro profesionální TV vysílání a filmovou tvorbu

VIERA Connect Developers: nový vývojářský portál Panasonic

VIERA neoPlasma: nová řada 3D TV Panasonic

Panasonic Viera Cast: TV s přístupem na tn.cz

Nejlepší 3D televize je plazma Panasonic

Skype v televizorech Panasonic

Panasonic vyhlašuje on-line fotosoutěž LUMIX Award 2009-2010

KX-TDE600, PBX od Panasonic má další vylepšení