logo Panasonic Marketing Europe GmbH - org. složka

Tablety Toughpad s certifikací ATEX pro práci ve výbušném prostředí

Panasonic představuje dva nové odolné 5palcové tablety Toughpad FZ-E1 ATEX a FZ-X1 ATEX s OS Windows a Android a certifikací ATEX pro práci v oborech, jako jsou ropný, plynový, důlní, chemický a farmaceutický průmysl apod.

Tablety Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX a FZ-X1 ATEX v sobě spojují to nejlepší z ručních zařízení, chytrých telefonů a tabletů a získaly certifikát pro nadzemní používání (zóna 2, pracovní prostor) v potenciálně výbušných prostředích. Mezi bezpečnostní prvky, kterými jsou tablety s certifikátem ATEX vybaveny, patří dodávání spolu s koženým pouzdrem a antistatickou fólií na displeje zařízení. Integrovaná čtečka čárových kódů 1D/2D byla začleněna do designu a byl přidán výrazný žlutý rámeček, podle kterého zákazníci odliší modely s certifikátem ATEX od standardních 5" tabletů Panasonic Toughpad.

Na místech v zóně 2, kde se stále používá neefektivní pero a papír, pak tablet Panasonic Toughpad ATEX slouží jako bezpečné a použitelné zařízení PDA, zařízení pro hlasové hovory i čtečka čárových kódů. To vše v jediném zařízení.

Lze je používat k e-mailové a hlasové komunikaci při procházení závodem a k přesnému zadávání dat pracovníky, kteří vykazují výrobní nebo průmyslové procesy. Čtečku čárových kódů lze použít k registraci inventáře a produktů a funkce integrovaného fotoaparátu jsou vynikající pro rychlé pořízení snímků a videozáznamů, například při mimořádných událostech.

"Tablety Panasonic Toughpad s certifikátem ATEX umožňují pracovníkům v náročných prostředích, kteří se při výkonu práce často pohybují, využívat stejné technologie a dosáhnout stejného nárůstu produktivity jako jejich kolegové pracující v bezpečných prostředích. Navíc jsme zachovali funkčnost, použitelnost a odolnost, kterými jsou tablety Panasonic Toughpad proslulé, aby podniky mohly své zaměstnance, vybavit pouze jedním zařízením, které lze používat v nebezpečných prostředích i mimo ně,“ říká Jan Šplíchal, marketingový manažer v divizi Panasonic Computer Product Solutions.

Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX (se systémem Windows Embedded 8.1 Handheld s aktualizací 2) a FZ-X1 ATEX (se systémem Android 4.2.2) nabízí jediné odolné a jednoduché zařízení s dlouhou provozuschopností. Dostatečný výkon pro všechny mobilní průmyslové aplikace zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon, 2 GB paměti RAM a flash úložiště s kapacitou 32 GB.

Mezi početné profesionální funkce těchto tabletů patří odolný antireflexní kapacitní dotykový displej s HD rozlišením (1280 × 720), čitelný na přímém slunečním světle a podporující ovládání 10 prsty, který lze používat i v silných rukavicích. Displej je vybaven funkcí detekce deště, která umožňuje ovládání jediným dotykem i za intenzivního deště.

Hlasové a datové funkce

Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX a Toughpad FZ-X1 ATEX jsou vybaveny rozhraním 4G LTE/3G pro hlasové a datové služby. Oba modely jsou standardně vybaveny integrovaným portem micro USB, bezdrátovým modulem Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, modulem NFC, samostatným GPS modulem a rozhraním Bluetooth® v4.0 (třída 1). Integrovaná funkce vysoce přesného GPS je ideální pro profesionály v terénu, kteří potřebují navigaci do vozidla a funkce přesné lokalizace s přesností 2 - 4 m.

Zařízení jsou vybavena také 8 MPx zadním fotoaparátem s funkcí automatického ostření, LED diodou a 1,3 MPx předním fotoaparátem pro pořizování přesných fotografií a videozáznamů.

Čistá reprodukce hlasu

Pro zajištění snadné hlasové komunikace na pozadí hluku závodu a výroby jsou zařízení vybavena třemi mikrofony, které zajišťují inteligentní potlačení šumu, a dvěma předními reproduktory s ohromující hlasitostí až 100 dB. Tyto vlastnosti zaručují srozumitelnou hlasovou komunikaci i na těch nejhlučnějších místech.

Špičková doba provozu na baterii

Důležitým požadavkem kladeným na profesionální mobilní řešení je dlouhá doba provozu na baterii - baterie musí vydržet celou směnu. Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX a Toughpad FZ-X1 ATEX byly zkonstruovány se záměrem posílit produktivitu pracovníků, a proto jsou vybaveny baterií o kapacitě 6200 mAh, která podle testů společnosti Panasonic poskytuje až 14 hodin nepřetržitého přístupu k datům.

Funkce rychlého nabíjení umožňuje nabití na 50% za přibližně 1 hodinu a plné nabití za přibližně 3 hodiny. Funkce výměny baterie za provozu umožňuje rychlou výměnu vybité baterie za nabitou bez vypnutí zařízení. Díky tomu lze zařízení používat prakticky nepřetržitě. Doba pohotovostního režimu s jednou baterií činí přibližně 1000 hodin a doba hovoru 23 hodin.

Tyto tablety Panasonic Toughpad ATEX jsou určeny k tomu, aby odolaly i těm nejnáročnějším pracovním prostředním. Proto splňují normu IP54 a je možné je používat při teplotách od -20 do +40 °C. Byly testovány také při pádu z výšky 1 metru.

Zařízení jsou dodávána s komplexní 3letou zárukou na trhu a jejich uživatelé mají k dispozici také zkušenou technickou podporu. Tato nejnovější zařízení ATEX doplňují 10,1palcový odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX, který byl představen v roce 2014.

Modely Panasonic Toughpad FZ-X1 ATEX (verze se systémem Android) a Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX (verze se systémem Windows Embedded 8.1 Handheld) budou k dispozici na konci září 2015.

Další články k tématům - Android - GPS - LTE - NFC - tablet - úložiště - WiFi - Windows - Jan Šplíchal

Článek Panasonic Marketing Europe GmbH - org. složka ze dne středa 19. srpna 2015

Další články od Panasonic Marketing Europe GmbH - org. složka

Kompaktní skenry pro každou firmu

Odolný notebook Toughbook CF-54 pro pracovníky v terénu

Interaktivní tabule pro podniky a vzdělávací instituce

Laserové projektory pro firmy a vysoké školy

Kvalitní poslech s novými DAB+ rozhlasovými přijímači Panasonic

Odolná výpočetní technika Panasonic rozšiřuje svůj majoritní podíl na evropském trhu

Filmová kamera s 5.7K rozlišením pro výrobu profesionálního videa

Displeje pro venkovní interaktivní digitální reklamu

Skenery A4 pro hotely, zdravotnická zařízení a cestovní agentury

IP video intercom systém s integrací pro různé systémy

Profesionální displeje Panasonic se zárukou výměny zařízení

Nová řada bezpečnostních kamer Panasonic

Laserový projektor pro velkoplošnou projekci s rozlišením 4K+

Komplexní řešení pro konferenční místnosti

Nový standard pro bezpečnostní CCTV kamery

KX-HTS32 - nová telefonní ústředna Panasonic IP-PBX

Jak flexibilní je váš komunikační systém?

Ověřovací software QuikID pro notebooky Toughbook a tablety Toughpad

Nová PBX Panasonic KX-NSX pro spojení z libovolného zařízení

Technologie detekce dronů snižuje hrozbu terorismu

Plně odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-A2

Superodolná otočná kamera do nejdrsnějších povětrnostních podmínek

Odolný tablet Toughbook CF-D1 pro práci v terénu

Odolný notebook Toughbook CF-54 má nová vylepšení

Kapesní tablety Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1

Nové IoT technologie Panasonic

Displeje Panasonic s úzkými rámečky pro videostěny

V mobilní práci notebooky stále dominují

Vizuální řešení pro ceremoniály Rio 2016 zajistí Panasonic

Specializovaná dokovací řešení pro mobilní pracovníky

SIP telefony Panasonic s dotykovou obrazovkou

Panasonic Toughbook CF-20 - plně odolný profesionální notebook typu 2-v-1

Spolehlivé profesionální zobrazovací panely

Odolný tablet s displejem ve formátu A3 a podporou pro 3D CAD

Bezpečnostní Full HD IP kamery pro malé a střední firmy

Jednotný komunikační systém Panasonic UC Pro

Video over IP ve spolupráci Panasonic a Grass Valley

Tablety Toughpad s certifikací ATEX pro práci ve výbušném prostředí

Hybridní osvětlovací řešení Panasonic Space Player

Panasonic AW-UE70 - 4K kamera pro pevnou instalaci a vzdálené ovládání

PT-RQ13K - nejlehčí laserový 4K projektor

Toughbook CF-MX4 - notebook i tablet v jednom

Cloud P2 Cast - řešení pro profesionální TV vysílání a filmovou tvorbu

VIERA Connect Developers: nový vývojářský portál Panasonic

VIERA neoPlasma: nová řada 3D TV Panasonic

Panasonic Viera Cast: TV s přístupem na tn.cz

Nejlepší 3D televize je plazma Panasonic

Skype v televizorech Panasonic

Panasonic vyhlašuje on-line fotosoutěž LUMIX Award 2009-2010

KX-TDE600, PBX od Panasonic má další vylepšení