logo Prestigio Europe,spol. s r.o.

Nový procesor Intel Core i7 v počítačích Prestigio

Při příležitosti celosvětového uvedení nové generace procesorů Intel s označením Intel Core i7 založených na mikroarchitektuře Nehalem, představuje Prestigio novou sestavu Prestigio Gamer s procesorem Intel Core i7-920.

Společnost Prestigio patří mezi první výrobce, kteří na český a slovenský trh dodávají počítačové sestavy s procesory postavenými na nové mikroarchitektuře Nehalem. Ta prošla oproti předcházející generaci procesorů výrazným vývojem s mnoha úpravami a vylepšeními.

Procesory rodiny Intel Core i7 například podporují Hyper-Threading (operační systém považuje čtyřjádrový procesor za osmijádrový atd.), mají přepracovaný tříkanálový řadič paměti, obsahují vlastní grafické jádro a také QPI. Procesory založené na mikroarchitektuře Nehalem se kromě vynikajícího výkonu a velmi nízké spotřebě vyznačují také širokou možností uplatnění od notebooků až po serverová řešení.

Nová sestava Prestigio Gamer je postavená na základní desce Intel využívající nový čipset X58 a soket LGA1366. Osazena je novým čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 – 920 (2,66 GHz) a využívá 4 GB DDR3 operační paměti od společnosti Kingston. Všechny důležité programy a aplikace lze uložit na pevný disk s kapacitou 1 TB a rychlostí 7200 ot./min. Pokud by kapacita pevného disku uživateli nestačila, další data si může archivovat pomocí Blu-Ray vypalovačky. O grafický výkon počítače se stará grafická karta Asus Radeon 4850 s pamětí 512 MB. Sestava využívá operační systém Microsoft Windows Vista Home Premium v češtině a dodává se včetně bezdrátové klávesnice a myši.

Technické parametry :

Konečná cena této základní sestavy činí 34 433 Kč bez DPH a uživatel má možnost si ji nakonfigurovat podle svých potřeb. Na počítač je poskytovaná standardní dvouletá záruka.

Další články k tématům - Asus - Blu-Ray - Core - DDR3 - i7 - Intel - Prestigio - procesor - sestava - Windows

Článek Prestigio Europe,spol. s r.o. ze dne středa 19. listopadu 2008

Další články od Prestigio Europe,spol. s r.o.