logo Profinit, s.r.o.

IT vzdělávání pro děti z dětských domovů s podporou Profinitu

Obecně prospěšná společnost DEJME DĚTEM ŠANCI pomáhá dětem z dětských domovů vstoupit do samostatného života. Organizaci jako patron pomáhá i společnost Profinit, která podpořila její činnost částkou 101010 Kč.

"Profinit jako softwarová firma s radostí přispívá několika nulami a jedničkami na podporu vzdělávání dětí v dětských domovech. Jsem přesvědčen, že v digitální ekonomice, do které tyto děti vstupují, je přístup ke kvalitnímu vzdělání základní podmínkou úspěšného začlenění do společnosti. Lidé z naší firmy přednášejí na katedrách, jsme partnery řady univerzit, které podporujeme, a naším velkým počinem je soutěž IT SPY. Snažíme se podporovat nejen studenty vysokých škol, ale také děti z dětských domovů. Rádi bychom je motivovali k nalezení takové práce, která je bude v dospělém životě opravdu bavit," říká Tomáš Pavlík, ředitel společnosti Profinitu.

Částku 101010 Kč předal osobně ředitel Profinitu Tomáš Pavlík formou charitativního šeku dne 15. 11. 2016 v pražském hotelu Jalta Boutique na Vánočním charitativním slavnostním večeru. Výše darovaného obnosu je složena z jedniček a nul a symbolizuje binární soustavu.

Během vánoční charitativní aukce mohl kdokoliv využít jedinečnou příležitost vydražit originální dárky a podpořit projekty DEJME DĚTEM ŠANCI. Kromě unikátních uměleckých děl či nevšedních zážitků, mezi nimiž byla večeře v oblacích nebo role moderátora ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem, se dražila i speciální vánoční překvapení od známých osobností, například Marka Ebena, Michala Viewegha, Barbory Špotákové a dalších.

Role moderátora večera a licitátora se ujal Roman Šmucler a atmosféru večera zpříjemnilo vystoupení houslového virtuosa Jaroslava Svěceného.

Profinit je od roku 2014 Zlatým partnerem ČVUT FIT, partnerem České inovace a dlouholetým partnerem Nápadu roku. Vysoké školy stále podporujeme například při účasti na prestižních soutěžích, odborných konferencích nebo nákupech odborné literatury.

Profinit dlouhodobě spolupracuje s významnými českými a slovenskými univerzitami v ICT oboru a cíleně se tak stará o kvalitu technického vzdělávání a propojení univerzit s průmyslem.

Další články k tématům - ČVUT - děti - charita - inovace - konference - průmysl - vzdělávání - Tomáš Pavlík

Článek Profinit, s.r.o. ze dne středa 23. listopadu 2016

Další články od Profinit, s.r.o.