logo Profinit, s.r.o.

Profinit míří na vyspělé západní trhy a USA

Členové českého managementu společnosti Profinit úspěšně dokončili proces odkupu majoritního podílu strategického investora - rakouské skupiny New Frontier Group (NFG). Česká republika, západní Evropa a USA zůstávají pro Profinit i nadále strategickými trhy.

Profinit má za sebou 17 let úspěšné historie a vybudoval si postavení klíčového dodavatele softwarových řešení zejména pro finanční sektor. Na těchto úspěších bude dále stavět a soustředit se na kvalitu a přidanou hodnotu pro své zákazníky.

Skupina NFG vstoupila do Profinitu v roce 2007 a obrat firmy se od té doby zdvojnásobil. Profinit si vedl výborně i v letech finanční krize, kdy byla řada softwarových firem nucena propouštět.

Na těchto úspěšných základech bude Profinit stavět i v budoucnu a dále rozvíjet portfolio služeb a produktů v oblasti vývoje software na zakázku, datových skladů a business intelligence.

"Navrhli jsme NFG ukončit jejich investici v Profinitu, protože vzájemný synergický potenciál se vyčerpal. Profinit má kompetence i energii se prosadit na vyspělých trzích a orientace NFG na východní Evropu pro nás byla omezením dalšího rozvoje. Zároveň si uvědomujeme velký potenciál našich vlastních softwarových produktů na zahraničních trzích. Zejména produktová rodina Manta zaznamenává úspěchy v USA a naše investice do budoucna budou orientovány i tímto směrem," říká Tomáš Pavlík, CEO společnosti Profinit.

Profinit, jehož řešení využívají společnosti jako Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka nebo O2 i Vodafone, očekává v roce 2015 obrat dosahující téměř 400 milionů korun.

Další články k tématům - business intelligence - investice - investor - software - Tomáš Pavlík

Článek Profinit, s.r.o. ze dne čtvrtek 3. prosince 2015

Další články od Profinit, s.r.o.