logo Rittal Czech, s.r.o.

Modulární IT sejfy Rittal

Kompaktní datové centrum jako systémově testované řešení - Rittal nyní nabízí vedle osvědčeného IT sejfu s vysokou úrovní bezpečnosti Modulsafe Extend také nově navržený Modulsafe Level B pro spolehlivou základní ochranu.

Oba modulární sejfy představují bezpečnostní řešení ověřené nezávislými zkušebnami. V případě použití těchto sejfů není nutná časově a finančně náročná přestavba části budovy. Díky modulární koncepci lze jednotlivé prvky bez problémů instalovat i do těžko přístupných míst.

Zákazník může počet svých sejfů postupně rozšiřovat. Se dvěma, třemi nebo čtyřmi dodatečně instalovanými sejfy tak přizpůsobí infrastrukturu svým aktuálním potřebám a investuje bezpečně do budoucnosti. Prvky modulární stavebnicové konstrukce umožňují vytvořit ze sejfu plně vybavené kompaktní datové centrum.

Produktové portfolio Rittal nabízí také monitorovací systém Computer Multi Control III (CMC III), systém požárního alarmu se zhášecím zařízením DET-AC Plus, inteligentní napájecí jednotku Power Distribution Unit (PDU), a samozřejmě i klimatizační jednotku Liquid Cooling Package (LCP) pro účinné chlazení sejfu.

Modulární sejf Extend umožňuje navíc také uzavření existujících serverových racků, takže při přestavbě není třeba přijímat žádná komplikovaná opatření pro existující IT struktury.

Modulární sejf Rittal Extend - řešení pro vysoké požadavky na bezpečnost

Tento sejf, který splňuje nejvyšší požadavky na bezpečnost, je schopen odolávat požáru po dobu 90 minut v souladu s normou DIN 4102. Teplota uvnitř sejfu nestoupne během prvních 30 minut o více než 50 kelvinů a relativní vlhkost zůstane pod 85 procenty. Kromě toho splňuje tento sejf požadavky stupně krytí IP 56, to znamená, že bezpečně chrání uložená zařízení proti prachu a stříkající vodě.

Poskytuje také ochranu před kouřovými plyny. Navíc je odolný i proti vloupání až do bezpečnostní třídy 4 podle normy ČSN EN 1627. Rittal provedl všechny potřebné zkoušky v akreditovaných laboratořích.

Modulární sejf Rittal Level B - spolehlivé řešení pro základní ochranu

Novinkou v portfoliu bezpečnostních sejfů Rittal je Modulsafe Level B, který byl speciálně vyvinut pro IT infrastrukturu. Poskytuje základní ochranu s optimálním poměrem ceny a výkonu. V základním vybavení sejfu nechybí rámová konstrukce skříně včetně přední a zadní 19" roviny. Uživatelé si kromě toho můžou vybrat z bohatého příslušenství nového racku TS IT. Montáž tohoto příslušenství je velmi rychlá a nevyžaduje použití nástrojů.

K dispozici je také pestrá nabídky zámků od mechanických, u kterých lze vyměnit poloviční zámkovou vložku za zámek podle požadavků zákazníka, až po elektronické zámky s klávesnicí nebo zámky ovládané přístupovým systémem.

Rychlá a snadná montáž

Podobně jako Modulsafe Extend se také Modulsafe Level B dodává ve dvou různých výškách (42 nebo 47 U) a se dvěma různými vnitřními hloubkami (1000 mm a 1200 mm). Kromě snadné a rychlé montáže se Modulsafe Level B vyznačuje sníženou hmotností, a to o 20 procent v porovnání s Modulsafe Extend.

Sejf poskytuje ochranu proti požáru po dobu 90 minut, což bylo testováno podle normy EN 1363. Třída odolnosti 2 (RC 2) proti vloupání byla testována podle požadavků normy ČSN EN 1627 aktualizované v roce 2011. Vedle stupně krytí IP 56 byla otestována i těsnost proti kouřovým plynům podle normy EN 1634.

Je zřejmé, že kompaktní datové centrum nabízí v porovnání s upravenými částmi běžných budov mnoho předností. Rozhodnutí, který sejf a jaké vybavení si vybrat, záleží na požadavcích zákazníka. Zásadní roli při tom hraje potřebná dostupnost, místní infrastruktura a finanční zdroje.

Další články k tématům - bezpečnost - ČSN - chlazení - infrastruktura - modulární - ochrana - sejf

Článek Rittal Czech, s.r.o. ze dne pondělí 12. ledna 2015

Další články od Rittal Czech, s.r.o.