logo Rittal Czech, s.r.o.

Řešení Next Level for Industry zvyšuje efektivitu výroby rozváděčů

Rittal a jeho sesterské společnosti Eplan, Cideon a Kiesling představí ve dnech 25. - 27.11. 2014 na veletrhu SPS IPC Drives 2014 v Norimberku nové řešení Next Level for Industry, které významně zefektivňuje proces od návrhu k automatizaci v souladu s high-tech projektem německé spolkové vlády Industry 4.0.

Efektivita výrobního procesu je neustálou výzvou pro výrobce spínacích a řídicích rozváděčů. Na letošním veletrhu SPS IPC Drives ukáže Rittal a jeho sesterské organizace Eplan, Cideon a Kiesling jak tohoto náročného cíle dosáhnout. Na stánku Friedhelm Loh Group v hale 5, bude představeno řešení "Next Level for Industry", které zvyšuje efektivitu procesů v souladu s high-tech projektem německé spolkové vlády Industry 4.0. Dále budou na stánku o velikosti 1200 m2 k vidění inovativní produkty z oblastí rozváděčů, chlazení a rozvodu proudu.

"Přinášíme koncept Industry 4.0 do oblasti výroby rozváděčů a to díky do sebe dobře zapadající nabídce společností Eplan, Cideon, Rittal a Kiesling, pomocí níž lze vytvořit hladký výrobní řetězec. V podstatě, koncept Industry 4.0 je o datech, softwaru a rozhraní. Sladění, kterého jsme v rámci Friedhelm Loh Group dosáhli, může snížit náklady vznikající při výrobě rozváděčů až o 50 %," vysvětluje Dr. Thomas Steffen, ředitel pro výzkum a vývoj, řízení kvality a služeb společnosti Rittal.

Pro maximalizaci tvorby hodnot, musí výrobci rozváděčů digitalizovat své procesy, standardizovat produkty, data a systémová rozhraní a zaintegrovat specializovaný software jako CAx, PDM a ERP do svých PLM struktur.

Významného zvýšení efektivity lze dosáhnout již při použití produktových dat M-CAD a E-CAD (Eplan Data Portal, Rittal RiCAD-3D), integrovaných softwarových nástrojů (Eplan Electric P8 a Pro panel a Rittal Therm a Power Engineering) a automatizovaných center jako je prodrátovávací centrum Averex společnosti Kiesling.

Během veletrhu SPS IPC Drives představí společnost Eplan nejnovější verzi svého data portálu, který v současnosti čítá data k 480000 položkám včetně schémat zapojení, rozměrových schémat a dokumentace, které mohou být automaticky načteny do projekčního softwaru.

Kromě toho Rittal dokončil knihovnu 3D dat pro svou nabídku modulárních rozváděčů, RiCAD 3D. Nová verze výpočetního softwaru Therm nyní nabízí ověření návrhu oteplení uvnitř rozváděče, jak to vyžaduje norma ČSN EN 61439.

Mezi další části výstavní expozice patří samostatně stojící skříně SE 8 nyní dostupné ve verzi kompatibilní s NEMA 4/4x, před-konfigurované rozváděče TS IT, systém nosných ramen s přídavnými komponenty pro jejich montáž, 185mm systém přípojnic a řešení chlazení pro náročná prostředí.

Další články k tématům - automatizace - ČSN - digitalizace - rozváděč - software - veletrh - výroba - výzkum - Thomas Steffen

Článek Rittal Czech, s.r.o. ze dne pondělí 10. listopadu 2014

Další články od Rittal Czech, s.r.o.