logo Rosch s.r.o.

Siemens Gigaset C455 IP je všestranný telefon pro volání po internetu i pro pevnou síť

Společnost Siemens Home and Office Communication Devices představuje na českém trhu nový IP telefon Gigaset C455 IP usnadňující první seznámení s telefonováním po internetu. Také umožňuje použití nových VoIP služeb, jako je například online telefonní seznam či služba Gigaset.net, která dovoluje telefonáty zdarma mezi uživateli přístrojů Gigaset.

Tento hybridní telefon s integrovaným telefonním záznamníkem má připojení na pevnou síť a LAN port. Typ připojení se volí stisknutím tlačítka – bez potřeby PC. Pro současně probíhající telefonování lze využít tří linek – jedné v pevné síti a dvě IP. Dále lze nastavit až šest uživatelských profilů pro různé poskytovatele internetových služeb.

I techničtí začátečníci mohou s modelem Gigaset C455 IP využívat výhod nízkonákladové internetové telefonie. Telefon je přes integrované LAN rozhraní přímo připojen k routeru – není tedy již potřeba PC. Přístroj má také tradiční připojení k pevné síti, a tak si uživatelé mohou stisknutím tlačítka zvolit typ připojení, které pro své volání chtějí použít.

Telefon Gigaset C455 IP je vůči rodinám velmi vstřícný, zejména pokud je připojeno až šest dalších sluchátek. Nakonfigurovat lze až šest různých VoIP účtů – i s odlišnými poskytovateli – a zároveň mohou probíhat tři hovory: dva přes internet a jeden přes pevnou síť.

Díky uživatelsky přátelskému navigačnímu asistentu napomáhajícímu při instalaci, je konfigurace velmi snadná. Po zvolení země a poskytovatele se toto nastavení automaticky vyhledá online a nahraje se do paměti sluchátka. Přístupová data jsou nakonec zadána přes klávesnici sluchátka, a tak je telefonování přes internet stejně snadné jako přes pevnou síť.

Integrovaný telefonní záznamník nahrává všechna zmeškaná příchozí volání a vejde se na něj až 30 minut vzkazů. Uživatelé si své vzkazy mohou vyslechnout i mimo domov po zadání čtyřmístného bezpečnostního PIN kódu. Kromě hlasových zpráv si uživatelé mohou také nahrávat důležité telefonáty.

Další funkce jsou také působivé. Gigaset C455 IP má velký podsvícený barevný displej a umí posílat až 160 znaků dlouhé SMS zprávy. Integrovaný telefonní seznam pojme 100 kontaktů a kvalitní funkce handsfree nabízí mimořádnou hlasovou kvalitu.

Telefon Gigaset C455 IP (v černém provedení) je již na českém trhu. Doporučená koncová cena produktu je 3990 Kč s DPH.

Článek Rosch s.r.o. ze dne pátek 18. května 2007

Další články od Rosch s.r.o.