logo Sabris CZ s.r.o.

Řízená logistika pomáhá retailu v dodávce čerstvého zboží

Komplexně řízená logistika online prodejce potravin Kolonial.cz postavená na SAP Business Suite on HANA, komunikuje ihned dodávku objednaného zboží rovnou se systémem dodavatele. Vše je automatizované a seřízené jako švýcarské hodinky.

Kolonial.cz je zcela jiný supermarket. Hlavně v tom, jak se chová k superčerstvému zboží jako je ovoce a zelenina a jak s ním pracuje. Zboží neskladuje, ale rovnou dováží těsně před distribucí konečnému zákazníkovi - v retailu se tomu říká "Just in Time".

Když si na Kolonial.cz vybíráte čerstvé zboží, vidíte přímo aktuální stav toho nejlepšího, co má dodavatel zeleniny právě k dostání. Pokud si plánujete pozdější dodání nákupu, nabídka se automaticky rozšiřuje o další čerstvé zboží, které bude v tu dobu k dispozici.

Tuto řízenou logistiku řídí inovační nástroj SAP Business Suite on HANA, který pro Kolonial.cz realizovala společnost Sabris CZ, včetně řízeného skladu, EDI komunikace a účetnictví. Koloniál.cz je dynamický zákazník a vlastní koncept řešení se v průběhu projektu několikrát měnil.

Jednou z hlavních výhod řešení SAP Business Suite on HANA je jeho škálovatelnost a rychlost. Navíc ostatní dceřiné společnosti holdingu E-commerce plánují do budoucna využívat společnou logistickou základnu na SAP.

Just in Time

O tom, že v přepravce je po objednávce opravdu vše co bylo objednáno, ví logistický systém ihned, jakmile ji dodavatel zeleniny vyskladnil. Objednáte si tak to nejčerstvější, co je na trhu k mání.

Just in Time vyžaduje technicky velmi pokročilé dodavatele, kteří veškeré své zboží distribuují do 48 hodin a průběžně doplňují tak, aby vše zůstalo vždy maximálně čerstvé.

Dodavatel ovoce a zeleniny těsně před závozem vyskladní a vybere objednané zboží z toho nejčerstvějšího, co právě dorazilo.

Zatímco čerstvé zboží spěchá do skladu Kolonial.cz, připravují se k závozu i ostatní položky objednávky. Proto se k vám může ovoce i zelenina dostat do 24 hodin - a to stejně čerstvá jako ta, kterou ten den servírují v nejlepších pražských hotelech a restauracích.

Další články k tématům - automatizace - EDI - logistika - plánování - SAP - sklady - účetnictví

Článek Sabris CZ s.r.o. ze dne úterý 7. června 2016

Další články od Sabris CZ s.r.o.