logo SafeDX s.r.o.

Provoz infrastruktury počítačového vidění v datacentru SafeDX

A.I. společnost Quantasoft specializující se na inovativní přístup k počítačovému vidění si zvolila pražské datové centrum SafeDX pro provoz své infrastruktury. Datacentrum splňuje náročné požadavky na vysokovýkonné výpočetní prostředí potřebné pro běh i těch nejnáročnějších výpočetních úloh.

Quantasoft tvoří tým A.I. vědců a vývojářů, kteří se s využitím technologie deep learning aplikované na oblast počítačového vidění a umělou inteligenci specializují na vývoj technologií pro rozpoznávání obličejů a objektů z obrazových záznamů a trasování.

SafeDX je prvním poskytovatelem cloudových služeb ve střední a východní Evropě, který využívá pokročilé telemetrické funkce s použitím nejnovější generace procesorů Intel Xeon Scalable v kombinaci s referenční architekturou Intel Rack-Scale-Design (Intel RSD).

Za použití vlastních datasetů a neuronových sítí převádí Quantasoft Deep Learning video analytický systém operace v reálném čase, což umožňuje okamžitou reakci na zjištěné skutečnosti.

"V Praze jsme vybudovali softwarově definované datové centrum s jedním z největších OpenStack clusterů ve střední a východní Evropě s vizí nabídnout zákazníkům a partnerům cloudové služby nové generace. Použité Intel technologie nabízejí výkon pro řešení těch výpočetně nejnáročnějších úloh a umožňují využít datacentrum i jako cloud pro umělou inteligenci a strojové učení. Těší mě, že se nám i díky spolupráci se společností Quantasoft daří tuto naši vizi naplňovat," říká Martin Smekal, CEO společnosti SafeDX.

Využití technologií počítačového vidění v praxi přináší občanům, městům i firmám nové možnosti jako například včasné odhalení závažných chorob, rychlou identifikaci pachatelů trestných činů nebo cenné informace o zákaznících pro personalizaci nabídky v obchodech.

"Úzká spolupráce se SafeDX nám umožňuje využít špičkového prostředí datového centra s nejnovějšími serverovými technologiemi Intelu. Servery postavené na Rack Scale architektuře a Deep Learning akcelerátory Intel Xeon FPGA nám zajišťují dostatek výpočetního výkonu při velmi efektivním využití výpočetních prostředků. Naší ambicí je poskytovat technologie umělé inteligence a počítačového vidění jako službu prostřednictvím datového centra SafeDX," říká Milan Pašek, CEO ve společnosti Quantasoft.

Technologie Quantasoftu nyní nachází své uplatnění především v oblastech bezpečnosti, retailu, Průmyslu 4.0 a zdravotnictví. Zákazníky jsou například města, která využívají Quantasoft Deep Learning video analytický systém v městském dohledovém kamerovém systému pro zvýšení bezpečnosti občanů, optimalizaci dopravy nebo zefektivnění provozu dalších městských agend.

Technologie Quantasoftu oceňují obchody, které díky nim získávají detailní informace o chování a zvycích svých zákazníků, i průmyslové podniky, kterým využití video analytického systému pomáhá se zefektivněním logistických a výrobních procesů.

Článek SafeDX s.r.o. ze dne středa 17. října 2018

Další články od SafeDX s.r.o.