logo SD Servodata a.s.

Servodata uvádí na trh řešení Red Hat Enterprise Virtualization pro servery

Servodata a.s. rozšiřuje nabídku portfolia virtualizačních řešení pro servery. Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) je nová virtualizační služba společnosti Red Hat, pro jejíž produkty a řešení je jediným autorizovaným distributorem v České republice a na Slovensku.

Red Hat Enterprise Virtualization pro servery představuje virtualizační řešení navržené tak, aby umožnilo využití širokých možností virtualizace ve všech částech jakéhokoli datacentra. Díky tomu významně přispívá k vysoké finanční a provozní efektivitě.

Řešení Red Hat Enterprise Virtualization pomůže firmám virtualizovat kritické firemní procesy vyžadující nejvyšší výkon díky bezkonkurenční výkonnosti, bezpečnosti a zároveň nejnižším nákladům ve své třídě. Je vystavěno na platformě Red Hat Enterprise Linux, které důvěřují tisíce firem a provozují jej miliony systémů po celém světě jako podporu pro kritickou firemní zátěž.

Toto řešení poskytuje :

Red Hat Enterprise Virtualization je ideální platformou, na níž lze postavit interní cloud z virtuálních Red Hat Enterprise Linux či Windows systémů.

Toto řešení se skládá ze dvou komponent :

Podle oborových analytiků dnes virtualizace zajišťuje přibližně 20 % firemního IT provozu. Rychlejšímu rozvoji a nasazení virtualizace brání bariéry, které jsou současnými virtualizačními produkty většinou ignorovány. Řešení Red Hat Enterprise Virtualization pomáhá firmám zajistit řešení nejširších požadavků, které firmy očekávají od virtualizace.

K takovým patří nejčastěji :

Red Hat a open source – lék na ekonomickou krizi

V dobách ekonomických turbulencí je pro IT managery každá rada dobrá. Jsou postaveni před jasný úkol – snížit nejen investice do IT (CAPEX), ale i do provozních nákladů (OPEX). V první fázi je tento úkol obvykle řešen na úrovni předjednávání smluv s nižšími cenami za poskytované služby. Důsledkem je ale obvykle nižší objem podpory ze strany dodavatele a horší doba odezvy (SLA).

Tato varianta je pouze dočasným a nestabilním řešením, neboť zákazník dostává nižší podporu IT zázemí a dodavatel menší objem zakázky. Další snižování nákladů je již na hranici možností reálné provozovatelnosti technologie. Řešením je výraznější změna technologií a zásadní kroky, které umožní získání podpory v požadovaném rozsahu a technologií splňujících požadavky obchodních procesů. Takovou změnu mohou v oblasti serverových operačních systémů zajistit řešení založená na Enterprise Linuxu od společnosti Red Hat.

Řešení Enterprise Linuxu nabízí řadu konkurenčních výhod :

Konkurenční výhody řešení založených na Enterprise Linuxu společnosti Red Hat jsou zcela nesporné, firmám nabízejí nejlepší kombinaci vlastností na trhu. Tyto výhody, které navíc doplňuje i rozšířená podpora ze strany certifikovaných partnerů a certifikačních tréninků pro IT pracovníky, ostatně nejlépe dokazuje úspěch prodejů v loňském roce, kdy byl zaznamenán více než dvojnásobný nárůst meziročních prodejů subskripcí Red Hat Enterprise Linuxu.

Článek SD Servodata a.s. ze dne čtvrtek 28. ledna 2010

Další články od SD Servodata a.s.