logo SOFTWARE AG, s.r.o.

Technologie Terracotta v produktech Software AG

Společnost Software AG úspěšně integrovala technologie Terracotta do svých produktů, které umožní zákazníkům nasadit nové řešení pro klastrování Terracotta Server Array a zcela využít všech výhod, které přináší běh nástrojů webMethods v cloudovém prostředí.

Technologie Terracotta Ehcache byla využita také v nástroji CentraSite, který je teď až o 50 procent výkonnější. Uvolnění těchto nových verzí nástrojů je důkazem, že se společnost Software AG plně soustředí na cloud computing a výhody, které představuje pro zákazníky.

"S provázáním Terracotta technologií s našimi produkty jsme postupovali rychle, aby se zákazníci mohli těšit z uspořených nákladů a zlepšené výkonnosti, které přináší řešení využívající cloudy a in-memory technologie", řekl Wolfram Jost, šéf vývoje a člen představenstva společnosti Software AG. "Chceme dodávat takové nástroje, které umožní organizacím lepší práci s byznys (podnikovými) procesy, a to v co nejvyšší míře škálovatelnosti."

Za velmi krátkou dobu se tak ukázaly přínosy Terracotta technologií jak pro balík nástrojů webMethods, tak pro nástroj CentraSite. Při využití nového řešení pro klastrování mohou nástroje řady webMethods nabídnout vyšší kapacitu a výkonnost. Takto klastrované webMethods řešení může být spouštěno ve veřejném cloudu EC2 společnosti Amazon.

Kešovací technologie Terracotta Encache byla využita v nástroji CentraSite, u kterého došlo ke snížení počtu náročných databázových operací. Kešování je klíčová technika pro zvýšení výkonnosti uložením a pracováním s často užívanými daty pouze na úrovni operační paměti (in-memory technologie). Rychlejší přístup k datům a vyhledávání při využití kešování vylepšily škálovatelnost nástroje CentraSite a zvýšily jeho datovou propustnost při nasazení v multi-uživatelských scénářích. Použitá technologie Ehcache je de-facto kešovací standard pro profesionální Java implementace, kterou využívá víc než 1 milión vývojářů po celém světě.

"Bezešvá a rychlá integrace Terracotta technologií do balíků nástrojů Software AG je prospěšná pro všechny uživatele našich řešení", řekl Ari Zilka, technický ředitel Terracotta, Inc, dceřiné společnosti Software AG. "Encache budeme využívat stále více. Pro naše zákazníky to znamená další výrazné zvýšení výkonnosti a škálovatelnosti. Pokračujeme tedy s nabídkou výkonných řešení, která vyhoví všem aplikačním potřebám, které budou mít naši zákazníci na cestě ke cloudu."

Software AG koupila společnost Terracotta hlavně pro jedinečnou in-memory technologii, která se nyní stává základním prvkem pro nabídku cloudových řešení od Software AG.

Přístup k datům přímo v operační paměti je až 1000x rychlejší než tradiční databázový přístup. Noví i stávající zákazníci Software AG tak dostanou prostředky schopné podpořit výrazně větší projekty procesní excelence (Business Process Exellence, BPE).

Terracotta in-memory technologie pro práci s daty zajišťuje dostatečnou výkonnost pro profesionální využívání Software AG nástrojů v cloudu. Dle strategie vývoje produktů bude postupně změněno kastrování ve všech produktech Software AG, aby se zvýšila propustnost a snížila rychlost odezvy, a bude vyvíjeno dostatečně elastické řešení napříč celým portfoliem.

Tento směr vývoje je pro společnost Software AG klíčový, aby se mohla stát plnohodnotným poskytovatelem řešení Platform-as-a-service (PaaS).

Další články k tématům - cloud - computing - PaaS - Terracotta - Wolfram Jost - Ari Zilka

Článek SOFTWARE AG, s.r.o. ze dne pondělí 21. listopadu 2011

Další články od SOFTWARE AG, s.r.o.

Software AG v kvadrantu lídrů nástrojů podnikové architektury

ARIS kombinuje cloudové, mobilní, sociální a analytické technologie

webMethods rozšiřuje integrační vrstvy o správu Big Dat

Nástroje správy dat pro rychlejší dosažení obchodních výsledků

webMethods Nirvana Messaging 7: platforma pro univerzální messaging

Software AG mezi lídry Systematic Application Integration Projects

Software AG mezi lídry v Magic Quadrant nástrojů pro Systematic SOA Infrastructure Projects

iKnow řešení zpřehlední objednávkový proces ve firmě

Software AG a MITAS: Rychlé zavedení systémů pro novou továrnu v americké Iowě

Software AG kupuje společnost my-Channels disponující technologií pro univerzální messaging

Software AG oznamuje strategii pro Big Data a in-memory

CoE pro SAP HANA Software AG rychle a efektivně identifikuje byznys procesy

Software AG je mezi lídry SOA Governance

Software AG v kvadrantu lídrů nástrojů Business Process Analysis

Software AG obdržela ocenění European Business Award za mezinárodní strategii pro růst

Technology Community: nová komunitní platforma Software AG spojuje IT profesionály

Software AG lídrem v Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools

Technologie Terracotta v produktech Software AG

Software AG představuje publikaci Process-Driven Master Data Management for Dummies

Software AG Cloud Ready: řešení s podporou pro veřejné a privátní cloudy

Certifikát SWIFTReady Financial EAI pro Software AG

Software AG mezi leadery v Magic Quadrant pro technologie SOA governance

Česká pobočka IDS Scheer se změnila na Software AG