logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Ve finále soutěže IT-SLOT je 45 mladých IT specialistů

Žáci 8. a 9. tříd základních škol z celé České republiky mají za sebou první kolo vědomostní soutěže IT-SLOT. Do finále 6. ročníku se již probojovalo 45 finalistů. Nejvíc jich je z Prahy a okolí a z pardubické základní školy Polabiny I.

Své síly mezi sebou poměřilo ve dnech 24. a 25.11. 2015 celkem 3070 žáků ze 181 základních škol. Do finále 6. ročníku, které se uskuteční 16.12. 2015 v prostorách SSŠVT v Praze, postoupilo 45 nejlepších žáků.

Cílem soutěže IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek) je především prohloubit zájem žáků o informační technologie a zajímavou formou podporovat jejich logické myšlení. Právě na to byl zaměřený test, který probíhal online formou přímo ve školách.

"Do prvního kola soutěže IT-SLOT se zaregistrovalo 181 základních škol z celé ČR. Zaregistrované školy přihlásily 3256 žáků, z nichž 3070 odehrálo první kolo soutěže. Všem hráčům děkujeme za účast v prvním kole," upřesnil Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT), která soutěž pořádá již šestým rokem.

ICT a logika

Soutěž má velice široký záběr. První část soutěžních úloh byla zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování. Druhá část soutěžních úloh byla věnována matematickému a logickému myšlení.

Školy mohly své žáky do soutěže zaregistrovat přes webové stránky, některé se rozhodly přihlásit celou třídu či ročník. Do finále se ale probojovalo jen 45 nejlepších účastníků. Nejvíce, sedm, jich bylo z Prahy a okolí (ZŠ Litvínovská, ZŠ Brigádníků, ZŠ Šestajovice, ZŠ Špitálská, ZŠ Petřiny - jih, ZŠ Písnická a ZŠ Líbeznice) a dále šest žáků z pardubické ZŠ Polabiny I.

Čtyři žáky bude mít ve finále ZŠ a RVMPP Buzulucká v Teplicích, po třech žácích ZŠ Kladno Amálská, Masarykova ZŠ Stará Paka a ZŠ Děčín VI. Dva žáky vyšle ZŠ Oblačná v Liberci, ZŠ Šromotovo v Hranici, ZŠ Nýrsko a ZŠ L. Kuby v Českých Budějovicích. Dalšího zástupce vyšlou do finále ZŠ Lipnice nad Sázavou, ZŠ T. G. M. Kutná Hora, ZŠ Benešov, ZŠ Václava Vaňka Bezno, ZŠ Pečky, 15. ZŠ Plzeň, ZŠ Kolín III., ZŠ V. Hejny v Červeném Kostelci, ZŠ Brno Úvoz, ZŠ Špindlerův Mlýn a ZŠ Trivium Plus v Dobrušce.

Zajímavé výhry

Druhé a zároveň finálové kolo se bude konat 16.12. 2015 přímo v Soukromé střední škole výpočetní techniky na pražském Proseku a stejně tak slavnostní vyhlášení a předávání cen. Díky partnerským firmám Dell a business communication čekají na ty nejlepší hodnotné a atraktivní ceny.

Tři nejlépe umístěné školy získají od společnosti Dell monitor, projektor nebo tablet. Pro žáky připravila SSŠVT ceny v podobě tabletů, sluchátek, PowerBank či flashdisků.

Další články k tématům - internet - software - soutěž - škola - tablet - Martin Vodička

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne úterý 1. prosince 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.