logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Firmy mají zájem o absolventy IT oborů

Se zdokonalováním techniky jde ruku v ruce také mechanizace většiny profesí. Firmy se tak neobejdou bez hardwarových a softwarových specialistů, správy počítačové sítě či webových stránek.

Na rozdíl od humanitních oborů nehrozí absolventům technických oborů, že by museli brát práci, která je pod úrovní jejich kvalifikace. Z 19 tisíc nabídek práce na portálu Profesia.cz jich je přes 330 v oboru IT specialista, analytik, architekt, konzultant, manažer, projektové manažer, tester, správce počítačových sítí, specialista IT bezpečnosti či specialista technické podpory. Dalších více než 460 nabídek je zaměřených na programátory.

"Každý absolvent je schopný se uplatnit v mnoha odvětvích oboru IT. Každý student, který se v budoucnu chce tímto atraktivním oborem zabývat, se musí naučit nejen široký základ a obecné znalosti, nýbrž i odbornost. Pokud tedy vystudujete IT obor, nebudete mít o práci nouzi. Nezaměstnanost studentům Soukromé střední školy výpočetní techniky skutečně nehrozí," říká Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze.

Absolventi IT oborů se navíc mohou snadno uplatnit i v zahraničí. Například absolvent SSŠVT, Marek Plaček, pracuje v londýnské firmě jako CAD designér, kde pomáhá navrhovat interiéry domů. Za svou práci získal také prestižní britské ocenění Design & Architecture Awards 2015.

Z absolventů mohou být programátoři, designéři, analytici či web designéři. O zájem "ajťáků" svědčí také jejich výplatní pásky. Průměrný hrubý měsíční příjem IT analytika činí přes 40 tisíc korun, programátora kolem 35 tisíc a web designéra téměř 28 tisíc korun.

Studovat se dá přitom několik IT oborů. Na SSŠVT je to Správa počítačových sítí, Programování a databázové systémy či Grafické systémy a tvorba webových stránek.

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne úterý 8. prosince 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.