logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

IT odborníky potřebuje téměř každá firma

S rozvojem počítačů a nových technologií je v současné době stále více zapotřebí takzvaných ajťáků, tedy lidí, kteří rozumí hardwarové i softwarové stránce počítače. Ne každá škola ale dokáže studenty na reálný pracovní svět připravit.

Na spoustě středních škol se studenti se zaměřením IT učí například svářet, což je pro experta přes počítač zbytečné. Výuka by tedy měla být zaměřena na praktickou práci s počítačem. K tomu je ale potřeba, aby škola zajistila špičkové vybavení.

Téměř každá společnost má dnes webové stránky, tiskne plakáty či potřebuje aktualizovat počítačové programy. Kdo se tedy v technických věcech vyzná, nemá o práci nouzi. I o tom hovoří statistiky trhu práce.

"Snažíme se i v rámci běžné výuky, aby naši studenti byli vedeni co nejvíce k praktickým dovednostem a specializacím, o které je na trhu stále zájem. Patříme mezi školy s nejmodernějším vybavením. Ti, kteří skutečně umí, mají po absolvování školy nadstandardní ohodnocení. Průměrný plat IT specialisty se pohybuje kolem 37 tisíc. Výjimkou nejsou ale ani platy několikanásobně vyšší. Co se týče naší školy, nezaměstnanost našim studentům skutečně nehrozí. K dnešnímu dni nalezli práci prakticky všichni naši absolventi, aniž by byli evidování na úřadu práce,“ říká Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze.

Studenti SSŠVT mají možnost udělat si odborné certifikáty už během studia a po jeho ukončení začínají ihned s businessem. Úspěchy navíc slaví i za hranicemi České republiky.

Nejbližší termíny Dne otevřených dveří na SSŠVT:

Přijď se k nám podívat na Den otevřených dveří a obdržíš poukaz na slevu ze školného ve výši 3 000 Kč.

Praxe je pro studenty klíčová

"Několikrát jsme zaznamenali studenty, kteří na naši školu přestoupili s tím, že je výuka v IT oboru na předcházející škole příliš neuspokojovala. Při výuce nemohli využívat software, protože škola neměla dost výkonné počítače," doplňuje Martin Vodička, jehož studenti chodí během studia na dvě souvislé 14denní praxe a to například oddělení ICT Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Střední školu by tak zájemci o IT obory měli vybírat opravdu důkladně, aby se naučili pracovat s programy, které používají firmy, a vše si tak vyzkoušet ještě před nástupem do prvního zaměstnání.

Pokud se rozhodnou jít moderní IT cestou, nemusejí se bát, že by v dnešní době nenašli uplatnění.

Další články k tématům - počítače - práce - škola - výuka - zaměstnání - Martin Vodička

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne čtvrtek 3. prosince 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.