logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Kvalitní IT vybavení pro studenty

Vybavení odborných učeben ICT je každým rokem na SSŠVT obměňováno tak, aby plně vyhovělo rychlému tempu vývoje v této oblasti. Kromě odborných učeben fyziky a elektrotechniky jsou všechny ostatní třídy vybaveny multimediální technikou i bezdrátovým připojením k internetu.

Když má student doma lepší technické vybavení, než má k dispozici škola, nevrhá to na ni zrovna dobré světlo. Střední školy by měly jít s dobou a svým studentům dopřát kvalitní výuku, která se jim bude hodit v praxi. Žádné vzdělávací instituty se dnes neobejdou bez počítačů a potřebných programů, otázkou však zůstává, zda se na jejich přístrojích studenti něco naučí.

Vychovávat v praxi úspěšné studenty není jen tak jednoduché. Důležité je zřídit pro ně kvalitní technické zázemí. Každý rok se totiž na trhu objevují nové počítačové technologie, programy, které dokáží usnadnit jejich uživatelům práci, stejně jako moderní zařízení, na nichž tyto softwary běží. Proto by i střední školy, které své studenty vedou k výuce informatiky, neměly zapomínat na kvalitní vybavení, které umožní výuku, jež nebude svým obsahem zaostávat za ostatními.

O kvalitě vybavení ví své také Soukromá střední škola výpočetní techniky v Praze (SSŠVT), kde se IT obory vyučují už přes dvacet let. Důraz je kladen také na kvalitu pedagogů, škola si zakládá na tom, aby její studenty učili fundovaní profesionálové. Ve výuce odborných předmětů je také kladen značný důraz na její praktičnost.

"Naše škola patří mezi nejmoderněji vybavené střední školy v Praze i v celé ČR. Několikrát jsme zaznamenali studenty, kteří na naši školu přestoupili s tím, že je výuka v IT oboru na předcházející škole příliš neuspokojovala. Například při výuce nemohli využívat software, protože škola neměla dost výkonné počítače. Naše výuka je koncipována tak, aby si studenti mohli získané teoretické poznatky ihned vyzkoušet přímo při práci s výpočetní technikou, kterou využívají ve výuce maximálně," vysvětluje ředitel SSŠVT Martin Vodička.

Dalším kritériem je také počet vyučovacích hodin, které jsou věnovány přímo práci s počítačem. Některé školy sice mají kvalitně vybavenou počítačovou učebnu, ale studenti se v ní nemusí učit pravidelně. Podle Vodičky je potřeba si tuto zkušenost ověřit už během výběru střední školy, ideálně na dnech otevřených dveří.

Další články k tématům - internet - počítač - škola - učebny - vzdělávání - Martin Vodička

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne pondělí 30. listopadu 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.