logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Prestižní ocenění pro českého CAD designera Marka Plačka

Marek Plaček získal v Londýně 25.9. 2015 hned dvě ocenění Design & Architecture Awards 2015. První je v kategorii Inerior Design - Living Space a druhé v Europe Interior design - Residential 5 milion+. Šlo přitom o jeho první projekt, na kterém v Londýně pracoval.

Přísná porota složená z architektů a interiérových designérů hodnotila složitost projektu budovaného z návrhu, estetickou stránku či smysl pro účel. Španělská vila s názvem Casa Alegra byla nominovaná hned v pěti kategoriích. Zvítězila ve dvou.

"Když jsem poprvé uviděl plány této budovy, zůstal jsem stát s otevřenou pusou. Viděl jsem vizualizace a bylo mi jasné, že tohle je něco speciálního. V plánech byla rozkreslená vila za 26 milionů euro," vzpomíná Marek Plaček (23), který měl na starosti technickou stránku věci spojenou s kreativní činností.

K této práci se přitom dostal náhodou, když vloni na podzim odpověděl na inzerát v angličtině. "Moc jsem ho nepochopil. Bylo tam zmíněno, že společnost je v Anglii, ale projekt, na který potřebují někoho sehnat, je ve Španělsku," vzpomíná Marek Plaček, který v té době chodil na vysokou školu. Studium ekonomie ho ale příliš nebavilo a tak nabídku po diskuzi s rodiči přijal.

Potřebné znalosti týkající se designu získal Marek Plaček už na pražské střední škole. "Vystudoval jsem SSŠVT - Soukromou střední školu výpočetní techniky v Praze, kterou považuji za svou hlavní studnu vědomostí. Doteď používám programy, se kterými jsem se naučil pracovat už na střední," doplňuje Marek Plaček, který má ve firmě CAD Designér na starosti tvorbu plánů a nákresů, prezentací a vizualizací pro klienty.

Zda je zrovna interiérový design jeho vysněnou prací, zatím sám neví.

Další články k tématům - CAD - design - Londýn - ocenění - práce - vizualizace - Marek Plaček

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne pátek 30. října 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.