logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Soutěž IT-SLOT má svého vítěze ze ZŠ Polabiny

Z celkem 181 základních škol z celé České republiky měla právě ZŠ Polabiny I ve finále soutěže nejvíce žáků - celkem šest. Co se měst týče, měla největší zastoupení Praha, kterou reprezentovali žáci z osmi základních škol.

Celostátní soutěže s názvem IT-SLOT se zúčastnilo více než tři tisíce dětí z osmých a devátých tříd základních škol. Do finále postoupilo 45 nejlepších. Ti poměřili své síly 16.12. 2015 v Soukromé střední škole výpočetní techniky v Praze (SSŠVT), která soutěž pořádala.

Stejně jako vloni byl nejlepší Ondřej Cach z pardubické ZŠ Polabiny I. Druhý byl jeho spolužák Dalibor Havlíček a třetí příčku obsadil Václav Vinkl ze ZŠ Kladno, Amálská.

Cílem soutěže IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek) bylo především prohloubit zájem žáků o informační technologie a zajímavou formou podporovat jejich logické myšlení. První část soutěžních úloh byla zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování.

Rozhodovaly body i čas

Druhá část soutěžních úloh byla věnována matematickému a logickému myšlení. Pořadí výherců určilo počet správných odpovědí a při stejném počtu odpovědí rozhodl čas, za který byly otázky zodpovězeny.

Šestý ročník soutěže IT-SLOT odstartoval už v listopadu 2015, kdy školy registrovaly své žáky do prvního kola. To probíhalo 24. a 25.11. 2015 formou online testu na všech zapsaných školách.

Nejlepší žáci si odnesli také hodnotné ceny díky partnerským firmám Dell a business communication, jejichž zástupci Pavel Halfar, obchodní ředitel Dell, a Jan Ježek, jednatel a majitel business communication, byli přítomni také na vyhlášení výsledků, které probíhalo na SSŠVT ihned po finále.

Pro žáky připravila SSŠVT ceny v podobě tabletů, sluchátek, powerbank či flashdisků.

Tři nejlépe umístěné školy získaly monitor, projektor nebo tablet.

Další články k tématům - soutěž - škola - tablet - Ondřej Cach

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne pondělí 21. prosince 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.