logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Studentská soutěž IT-SLOT prohlubuje zájem o IT technologie

Za školu soutěží žáci 8. a 9. tříd, kteří musí v prvním kole, které probíhá formou online testu, odpovědět správně na vygenerované otázky a získat co nejvíce bodů. Dosud se zaregistrovalo 95 základních škol a 1480 žáků z celé ČR.

První kolo celostátní soutěže pro žáky 8. a 9. tříd základních škol se koná 24. a 25.11. 2015. První kolo proběhne formou online testu, který bude zaměřen na informační technologie i logické myšlení.

"Soutěž má velice široký záběr. První část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních vědomostí o IT, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování. Druhá část soutěžních úloh je věnována matematickému a logickému myšlení. První kolo absolvují všichni žáci ve svých školách po registraci na it-slot.cz. Potřebné znalosti k účasti by měli žáci získat během studia na základní škole," říká Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky.

Do finálového kola postoupí pouze 45 nejlepších soutěžících. Posuzují se dvě základní kritéria - počet získaných bodů a čas, za který žák test vyplnil. V každé otázce vybírají soutěžící jednu správnou odpověď. Soutěžící nesmějí používat v průběhu testu internet, pomůckou může být pouze kalkulačka, papír a tužka.

Druhé a zároveň finálové kolo se uskuteční 16.12. 2015 přímo v Soukromé střední škole výpočetní techniky na pražském Proseku a stejně tak slavnostní vyhlášení a předávání cen.

Díky partnerským firmám Dell a business communication čekají na ty nejlepší hodnotné a atraktivní ceny. Tři nejlépe umístěné školy získají od společnosti Dell monitor, projektor nebo tablet.

Pro žáky připravila SSŠVT ceny v podobě tabletů, sluchátek, PowerBank či flashdisků.

Jak se zapojit do soutěže

Žáky může do soutěže přihlásit pouze jejich vyučující, který nejdříve zaregistruje školu a poté přihlásí vybrané žáky. Pokud děti rády soutěží a zajímají se o IT, neměly by váhat požádat svého učitele, aby je do IT-SLOT přihlásil.

Populární soutěž v informatice s názvem IT-SLOT pořádá Soukromá střední škola výpočetní techniky (SSŠVT) již šestým rokem. Dosud se přihlásilo 1480 žáků z 95 základních škol z celé ČR. Vloni se soutěže účastnilo 2820 žáků z celkem 118 českých základních škol.

Registrace přes internet je možná do 23.11. 2015.

Další články k tématům - soutěž - škola - tablet - Martin Vodička

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne čtvrtek 5. listopadu 2015

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.