logo Sprinx Systems, a.s.

Sprinx Systems posiluje akvizicí Jean Systems a PharmSys

Sprinx Systems se stává se jedním z předních dodavatelů IT služeb pro farmaceutický segment ve střední a východní Evropě - 1.9. 2012 došlo ke sloučení Sprinx Systems se slovenskými společnostmi Jean Systems a PharmSys.

Touto integrací byl vytvořen jeden z největších dodavatelů IT služeb pro farmaceutický segment ve střední a východní Evropě. Sprinx Systems tak přebírá veškeré aktivity obou společností na Slovensku i v dalších zemích.

Sprinx Systems se specializuje na vývoj, prodej, implementaci a správu obchodních systémů pro farmaceutické společnosti, dále na vývoj webových řešení a poskytování služeb v oblasti hostingu a správy aplikací. Slovenská společnost Jean Systems působila na trhu 18 let jako významný výrobce softwaru pro obchodní týmy farmaceutických firem.

"Cílem naší spolupráce je vytvořit silného a významného hráče na poli ICT služeb pro evropský farmaceutický trh. Spojení firem zároveň umožňuje využívat synergie a lépe reagovat na nové podněty v oblasti vývojové platformy společnosti", vysvětluje Jiří Čáp, generální ředitel společnosti Sprinx Systems.

Ve farmaceutickém segmentu probíhá vlna akvizic. Velcí hráči však hledají spíše větší partnery, nikoli malé, lokální firmy. "Takovým významným partnerem bychom chtěli být právě my, a to díky spojení portfolia klientů, velkému počtu referencí a zemí, ve kterých umíme poskytovat kvalitní podpůrné služby", doplnil Rastislav Božek, partner ve společnosti Jean Systems.

Chystáme společnou platformu pro řízení obchodních aktivit farmaceutických firem

Nově vzniklá společnost Sprinx Systems se v první fázi zaměří na konsolidaci aktivit v oblasti produktů pro farmaceutický trh v Čechách i na Slovensku. Jejím dlouhodobým cílem je pak regionální expanze na rostoucí trhy východní Evropy, například v Rumunsku nebo Rusku.

K prvním úkolům sloučené společnosti bude patřit vývoj nového produktu s pracovním názvem CRM 2012 a jeho uvedení na český i slovenský trh. "Hledáme synergie v produktovém a vývojovém portfoliu. Společně také připravujeme vývoj slovenských verzí některých, v Čechách velmi úspěšných, produktů, například Sprinx Pharma Správní řízení nebo Sprinx Pharma Objednávkový modul", řekl Jiří Stránský, ředitel divize Pharma ve společnosti Sprinx Systems.

Zákazníkům a partnerům přináší sloučení společností stabilitu, větší míru operativnosti při řešení nových projektů i pružnější reakce na jejich potřeby a podněty. Zároveň mohou očekávat kvalitnější a flexibilnější systém zákaznické podpory i širší portfolio nabízených produktů a služeb.

"Pokud jde o kontakt s námi a fungování služeb prodeje, konzultace a technické podpory, nedochází k žádným významným změnám. Vše zůstává tak, jak byli klienti zvyklí, snad jen s výjimkou e-mailových adres. Dosud platné smluvní vztahy všech tří spojených společností zůstávají beze změny v platnosti", dodal Jiří Stránský.

O společnosti Jean Systems, s.r.o.

Společnost Jean Systems, s.r.o. je slovenská firma specializující se na vývoj a implementaci IT řešení pro klienty z oblasti farmaceutického segmentu. Do portfolia jejích produktů a služeb patří systémy pro řízení vztahů se zákazníky (CRM), e-detailing systémy, služby zpracování údajů o prodeji i dodávky databází.

Společnost disponuje množstvím zákaznických referencí od různých firem, od malých lokálních farmaceutických výrobců až po zákazníky z řad TOP 10 nadnárodních originálních či generických farmaceutických firem (například Abbott, Merck, Novartis, Pfizer, Sanofi Aventis či Teva).

Jean Systems, s.r.o. se zaměřuje především na trhy východní Evropy, v její obchodní strategii zaujímá významné místo například trh Ruské federace.

Další články k tématům - akvizice - CRM - farmacie - ICT - platforma - Jiří Čáp - Rastislav Božek - Jiří Stránský

Článek Sprinx Systems, a.s. ze dne pondělí 24. září 2012

Další články od Sprinx Systems, a.s.