logo StringData s.r.o.

StringData je nejrůstovější českou firmou v oblasti poskytovatelů softwaru

Společnost StringData se umístila mezi 500 nejrůstovějšími technologickými firmami v soutěži Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2009.

V soutěži Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2009 soutěži je hodnocení založeno na růstu firmy v období posledních pěti let. Společnost StringData zaznamenala v tomto období růst obratu o 653 % a obsadila tak v konkurenci firem ze zemí Evropy a Blízkého východu 260. místo. V oblasti softwaru, kde působí více než třetina ze všech společností v žebříčku, se StringData umístila z českých společností nejvýše.

"Získání dostatečného počtu zákazníků, kteří zajistí tak rychlý růst během pěti let, svědčí o kvalitě produktů společnosti StringData a jejím postavení na špici," uvedl David Halstead, partner Deloitte zodpovědný za program Technology Fast 500 EMEA. Společnost StringData rovněž uspěla v letošním ročníku soutěže Deloitte Technology Fast 50, která zahrnuje nejrůstovější společnosti v regionu střední a východní Evropy.

"Naše společnost sází na rozvoj vlastních produktů - mezi naše vlajkové lodi patří produkt pro sledování a vyhodnocování dostupnosti a výkonnosti IT. V letošním roce jsme vstoupili na trh s vlastním e-learningovým a knowledge management řešením, které využívá potenciál technologií web 2.0. Vzhledem k probíhající krizi také roste mezi bankami a dalšími finančními institucemi poptávka po námi nabízených řešeních zaměřených na správu a administraci pohledávek za dlužníky. Kromě portfolia produktů je předpokladem našeho úspěchu důraz na kvalitu poskytovaných služeb, řádné nastavení procesů ve firmě a důsledné sledování vývoje trhu," komentuje umístění Robert Šamánek, ředitel společnosti StringData.

Výběr firem a metodika žebříčku Fast 500 EMEA

Mezi společnosti v žebříčku Technology Fast 500 jsou zahrnuty firmy z programu EMEA Technology Fast 50 společnosti Deloitte, dále firmy, které se přihlásí do soutěže přímo, a firmy z průzkumu veřejně přístupných databází. Podmínkou zařazení do žebříčku Fast 500 jsou provozní příjmy alespoň 50 000 euro za rok 2004 a minimálně 800 000 euro za rok 2008.

Firmy zahrnuté v žebříčku musí být soukromě vlastněné nebo veřejně obchodovatelné společnosti se sídlem ve státech EMEA. Musí se jednat o technologické společnosti, přičemž tato definice znamená, že firmy musejí nabízet svoji vlastní technologii, která hraje významnou roli v jejích provozních příjmech, nebo musejí věnovat významnou část svých příjmů na technologický výzkum a vývoj. Použití cizí technologie jedinečným způsobem pro účast firmy v žebříčku nepostačuje.

Další články k tématům - 500 - Deloitte - EMEA - Fast - StringData - Technology - David Halstead - Robert Šamánek

Článek StringData s.r.o. ze dne pátek 27. listopadu 2009

Další články od StringData s.r.o.